INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Premier League fără englezi! Statistici surprinzătoare pentru unul dintre cele mai tari campionate al lumii

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2016 16:09

În urma unei analize a CIES Football Observatory, au ieșit la iveală adevăruri surprinzătoare despre situația tinerelor talente din Premier League.

Deși campionatul englez este de departe lider între ligile Europei la nivel de competitivitate, cifrele îl plasează la coada listei la capitolul promovarea jucătorilor englezi.

Calculele demonstrează că 16 echipe din 20 nu au reușit să ofere fotbaliștilor englezi nici măcar jumătate din minutele jucate în acest sezon. Singurele 4 formații care au folosit jucători englezi în mai mult de jumătate din minutele jucate în actuala stagiune au fost Bournemouth, Burnley, Crystal Palace și Everton. La coada clasamentului este Watford care a acordat fotbaliștilor englezi numai 9% din timpul de joc.

Prin comparație, principalul campionat rival, La Liga, acordă până la 98% din timpul de joc fotbaliștilor spanioli prin echipe ca Osasuna sau Athletic Bilbao.

La prima vedere, aceste statistici nu par sa dezvăluie vreun adevăr foarte deranjant în condițiile în care cluburile engleze își permit să achite sume uriașe pentru a transfera jucători străini. Totuși, ignorarea talentelor locale reprezintă una din cauzele pentru constantele insuccese ale naționalei Angliei din ultima vreme.

sursa: The Sun

(George Vintila)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează