INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

PREMIER LEAGUE // Reguli stricte pentru arbitrii din Premier League » Condiții dure pentru folosirea arbitrajului video

Așa arată tabela în momentul în care fazele sunt analizate cu ajutorul reluărilor // FOTO: Guliver/GettyImages
Așa arată tabela în momentul în care fazele sunt analizate cu ajutorul reluărilor // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2019 13:21

Noul sezon din Premier League va debuta pe 9 august și va fi primul care a va beneficia de arbitraj video. Arbitrii din Premier pot reviziona fazele controversate pe monitor doar de trei ori, la viteză normală. Dacă nu se edifică asupra deciziei, mai au dreptul la trei reluări la relanti.

Englezii refractari în general la schimbări de regulament au acceptat cu greu tehnologia în fotbal. Iar la VAR i-au dat undă verde doar din sezonul viitor în Premier League. Doar că asistentul video îl va ajuta cu măsură pe central la fazele controversate.

Comisia de Arbitri (PGMOL) nu-i oferă decât trei reluări la viteză normală, după modelul challenge din tenis, pentru a se edifica. The Sun a scris că se vrea evitarea pierderilor mari de timp, pornind de la Mondialul feminin recent, în care s-au risipit patru minute la un penalty dat contra Angliei.

Maximum 90 de secunde!

Dacă arbitrul nu se edifică asupra verdictului, mai are o şansă. Poate apela la reluările la relanti, dar nici aici mai mult de trei! În cazul în care tot nu se elimină dubiile, atunci va rămâne decizia iniţială luată de central în teren. „Li s-a recomandat arbitrilor să nu stea mai mult de 90 de secunde în faţa monitorului, altfel publcul îşi pierde interesul”, explică The Sun.

VAR intră oficial în vigoare duminică la Supercupă, Manchester City - Liverpool, de la ora 17:00.

Citește și:

Premier League va fi transmis în exclusivitate pentru România de Eurosport » Câte meciuri pe etapă putem urmărit + schimbare la nivelul transmisiunii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close