INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Premieră în istoria Germaniei: 2. Bundesliga a întrecut Bundesliga la numărul de fani!

Peste 60.000 de fani la meciul de acasă al lui Schalke / Foto: Imago
Peste 60.000 de fani la meciul de acasă al lui Schalke / Foto: Imago

Articol de , - Publicat vineri, 23 februarie 2024 13:02 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 13:43

2. Bundesliga a adunat la meciurile din etapa a 22-a mai mulți spectatori în tribune decât s-au aflat în runda omoloagă din elita Germaniei! Diferența de asistență a fost de 23.000 de suporteri. Conform informațiilor publicate de revista Kicker, media fanilor prezenți în ultimul week-end din divizia secundă a fost de 31.637/meci!

1. Bundesliga este recunoscut de mai mulți ani ca fiind campionatul cu procentajul cel mai mare de ocupare al tribunelor, în condițiile în care pe majoritatea stadioanelor se joacă cu casa închisă la fiecare meci. Spre exemplu, Dortmund are pe Signal-Iduna Park o medie de 81.273 de fani în acest campionat!

Pentru prima dată însă în istoria fotbalului nemțesc, divizia de elită a fost întrecută de 2. Bundesliga la numărul total de spectatori la partidele disputate în etapa a 22-a.

Etapă „fierbinte” în Bundesliga » Bayer în fața unui record, Bayern la primul test după „șocul Tuchel”
BUNDESLIGA
Etapă „fierbinte” în Bundesliga » Bayer în fața unui record, Bayern la primul test după „șocul Tuchel”

284.643 de fani în total la nouă meciuri din 2.Bundesliga

La cele nouă partide din 2. Bundesliga au asistat 284.643 de fani, cu o medie formidabilă de 31.637/meci, comparativ cu 1. Bundesliga, ce a raportat drept cifră oficială 261.099 de spectatori în acceași rundă a 22-a, cu o medie de „doar" 29.011 pe partidă.

Premieră în istoria Germaniei: 2. Bundesliga a întrecut Bundesliga la numărul de fani!
Statistica asistenței pe stadioanele din Germania la etapa din weekend-ul trecut / Foto: Die Falsche 9

60.542 de spectatori au fost la Gelsenkirchen, 52.652 la Berlin

Lider pentru ambele ligi a fost întâlnirea de la Gelsenkirchen, unde Schalke a învins-o pe Wehen Wiesbaden (1-0) sâmbătă trecută, în fața a 60.542 de suporteri, deși alb-albaștrii se află abia pe locul al 14-lea, aproape de zona retrogradării!

Pe locul al doilea, tot la un meci din 2. Bundesliga, s-a poziționat duelui de la Berlin dintre Hertha și Magdeburg (3-2), cu o asistență de 52.652.

Abia pe al treilea loc se află un joc din 1. Bundesliga, FC Koln - Werder Bremen (50.000)! Situația a fost posibilă și pentru că echipele din liga de elită cu arenele cele mai încăpătoare au jucat ambele în deplasare, Dortmund și Bayern, adunând circa 30.000 de fani la Wolfsburg și, respectiv, Bochum.

Ultimele echipe germane din topuri, ca prezență pe stadioane, sunt Heidenheim - Leverkusen (1-2), cu 15.000 de fani în 1. Bundesliga, și Elversberg - Osnabruck (3-1), cu numai 8.026 de spectatori, dar URSAPHARM-Arena an der Kaiserlinde are 11.115 capacitate maximă.

Asistență medie de 4 ori mai mică în Superliga decât în 2. Bundesliga!

În campionatul nostru, sezonul curent s-a remarcat prin prezenţa tot mai mare a fanilor în tribune. Astfel, după disputarea a 208 meciuri, media la acest capitol este 6.700 spectatori pe partidă, cu 1.400 mai mare faţă de cea înregistrată la finele etapei a 26-a din ediţia anterioară.

Un amănunt interesant pe care îl întâlnim după mulţi ani în Superligă: în fiecare etapă a fost cel puţin o întâlnire cu peste 10.000 de spectatori. În total, 50 de partide au depăşit această bornă, cele mai multe fiind disputate pe teren propriu de către Rapid (12), FCSB şi U Craiova (8), Dinamo şi Oţelul (4).

Media ultimei runde în Superliga a fost de 7.400. De peste patru ori mai mică decât a etapei din wekend-ul trecut în 2. Bundesliga! Cea mai firavă asistență din divizia secundă germană depășește media spectatorilor la ultima rundă din Superliga!

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Știm toate optimile Europa League: noroc pentru Liverpool, Milan și Leverkusen

AVANCRONICA ETAPEI Etapă „fierbinte” în Bundesliga » Bayer în fața unui record, Bayern la primul test după „șocul Tuchel”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
CostelMC
CostelMC  •  23 Februarie 2024, 20:34

Am fost la Hannover '96 cu FC Nürnberg, vreo 300000 de spectatori, atmosfera deosebită, foarte multe familii cu copii în tribune, a fost o placere sa-mi duc băiatul la primul lui meci livra de fotbal. Plus ca in pauze puteai sa îți iei ceva de mâncare sau o bere liniștit. Am fost și în România pe stadion, dar nu m-aș duce niciodată cu copilul sau familia.

Nyamtzov
Nyamtzov  •  23 Februarie 2024, 15:26

Nu e o surpriza. Bundesliga 2 are niste echipe istorice uriase. Incepand de la Schalke, Kaiserslautern, Hertha, Hamburg, chiar si Nurnberg, Karlsruhe (echipa buna prin anii 80') care au si stadioane mai mari decat unele e chipe din Bundesliga 1. Si e valabil si in alte campionate - Leeds are casa plina weekend de weekend; St Etienne la fel; Deportivo...lista poate continua

Vezi toate comentariile (2)
Comentează