INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIILE FIFA THE BEST

PREMIILE FIFA THE BEST // Cristiano Ronaldo duce rivalitatea cu Leo Messi la extrem » Cum au votat cele două staruri

Articol de - Publicat marti, 24 septembrie 2019 11:09

Lionel Messi (32 de ani) a câștigat premiul FIFA The Best, în cadrul unei gale la care rivalul său, Cristiano Ronaldo (34 de ani), nu a fost prezent. 

Leo a fost și preferatul selecționerului Cosmin Contra (43 de ani), iar liderul „tricolorilor”, Ciprian Tătărușanu (33 de ani), l-a votat al doilea. Primul în topul său a fost Mohamed Salah (27 de ani), golgeterul lui Liverpool. 

De obicei, când pierde și câștigă Messi, Cristiano Ronaldo nu asistă la ceremonie. Exact cum s-a întâmplat și acum. Starul lusitan a profitat de ușoara accidentare, o întindere musculară, pentru a refuza invitația. A postat pe Instagram o fotografie în care apare întins pe canapea, alături de mesajul motivator ce îi aparține medicului și scriitorului brazilian Lair Ribeiro: „Răbdarea și persistența sunt două caracteristici care îl diferențiază pe profesionist de amator. Nu puteți face totul, dar faceți tot ce puteți pentru ca visurile voastre să devină realitate. Și rețineți că, după noapte, întotdeauna vin zorile”. A strâns 7 milioane de aprecieri și federația portugheză l-a susținut: „Cel mai bun din toate timpurile e Cristiano Ronaldo”. 

Messi l-a ales pe Ronaldo în Top 3. Nu și invers 

Cristiano l-a ales numărul 1 pe De Ligt, coechipierul de la Juventus, urmat de Frenkie de Jong și de Mbappé. Pentru el, Messi nu are loc pe podium. În schimb, căpitanul Barcelonei l-a inclus și pe Ronaldo printre opțiunile sale. Al doilea, după Sadio Mané, înaintea lui De Jong.  

„Oamenii care au votat au luat o decizie și trebuie acceptată. Ca jucători, nu poți să mă compari pe mine cu Messi, pentru că e total diferit. Sunt foarte mândru că sunt aici” 
- Virgil van Dijk, apărător Liverpool 

„Indiscutabil, așa ar fi trebuit să fie. Ronaldo e un fotbalist minunat, dar cifrele lui Messi în acest an au fost superioare. Jocul său e la alt nivel”  
- Gary Lineker, fost mare atacant englez 

„Sunt foarte fericit și foarte recunoscător pentru acest premiu. Vreau să-l dedic în special familiei mele, tuturor colegilor de club, atât celor de pe teren, cât și celor din afară. Și, de asemenea, tuturor fanilor care, cu încurajările lor, ne ajută să lucrăm zi de zi pentru a atinge obiectivele. Vă îmbrățișez pe toți”, a scris Messi pe Instagram.

FIFA a oferit acest premiu în anul 2016, câștigătorii până în prezent fiind Cristiano Ronaldo (2016, 2017) și Luka Modric (2018). De menționat este faptul că acest premiu este considerat înlocuitorul Balonului de Aur oferit de către FIFA, care a fost acordat în comun cu revista France Football între 2010 și 2016 și pe care Messi l-a câștigat în 2010, 2011, 2012 și 2015. Cu un an înainte ca acest premiu să fie înființat, Messi a câștigat ediția 2009 a premiului FIFA World Player.  

VEZI ȘI:

PREMIILE FIFA THE BEST // Cum au votat Ciprian Tătărușanu și Cosmin Contra pentru jucătorul anului » Gazeta a votat la Premiile FIFA

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
pain89
pain89  •  24 Septembrie 2019, 19:33

daca messi ar avea randamentul lui messi la nationala cum are ronaldo probabil ca as fi fost de acord cu premiul dar sincer messi nu-mi pare nici de top 3 dar fiecare avem preferintele noastre, messi e foarte bun dar mi s-a parut sub de jong sau van dijk

163832047373948
Laurentiu-Mihail Nadasan  •  24 Septembrie 2019, 19:09

Cristiano Ronaldo mai are mult de invatat de la Lionel Messi !!! chiar si la caracter nu numai la fotbal !

jabs
jabs  •  24 Septembrie 2019, 13:25

Ronaldo nu stie sa piarda.E un egoist !!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează