INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

Prima echipă vegan din lume » Cine sunt fotbaliștii care nu mănîncă deloc carne și pe ce loc sunt în clasament

Articol de GSP - Publicat luni, 25 ianuarie 2016 18:35

În liga a cincea din Anglia evoluează primul club din lume în care toți fotbaliștii au adoptat stilul vegan de alimentație.

Echipa se numește Forest Green Rovers și e finanțată de Dale Vince, patron al Ecotricity, o companie producătoare de energie curată. Culorile clubului sînt verde și negru, iar supranumele este, de asemenea, reprezentativ: ”Diavolii verzi”.

În preajma stadionului, propietarul a interzis comercializarea hamburgerilor. Mai mult, din luna octombrie, jucătorii nu mai au în meniu alimente ca pește, carne sau orice produs ce ar putea proveni de la animale, inclusiv produsele lactate.

”Fotbalul și natura reprezintă o combinație unică deoarece ne permite să combatem stereotipul că ”a trăi verde” înseamnă să mănînci numai linte, să porți sandale și să renunți la tot. Și în acest caz, alimentația e un bun exemplu: nu vrem ca lumea să se concentreze pe ce nu servim la masă, ci să vină și să încerce mâncarea noastră”, a afirmat propietarul echipei, conform Daily Mail.

Iar filosofia lui Dale Vince pare confirmată și de rezultatele echipei din acest sezon. Clubul se află pe locul 2 în clasament, la doar două puncte în spatele liderului Cheltenham.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează