INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAN 2024

Prime consistente pentru naționala care face senzație la Cupa Africii și la care joacă și doi fotbaliști legitimați în România

Basilio Ndong (în alb), la meciul cu Nigeria (1-1) // Foto: Imago
Basilio Ndong (în alb), la meciul cu Nigeria (1-1) // Foto: Imago

Articol de , - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 19:24 / Actualizat miercuri, 24 ianuarie 2024 18:25

Guineea Ecuatorială a câștigat grupa A la Cupa Africii pe Națiuni, având cel mai bun atac de la turneul final din Coasta de Fildeș. Pentru calificarea în „optimi”, Basilio Ndong (Universitatea Craiova), Esteban Orozco (FC Argeș, ambii 25 de ani) și colegii lor vor împărți echivalentul a un milion de euro. Fiecare gol înscris e răsplătit cu 50.000!

Guineea Ecuatorială este una dintre marile surprize, plăcute, de la Cupa Africii pe Națiuni 2024. Echipa ce reprezintă țara de pe coasta vestică a Africii Centrale a terminat prima în grupa A, cu 7 puncte, devansând la golaveraj Nigeria și punându-le sub ea pe Coasta de Fildeș și Guineea-Bissau. 

Contraatac la extrema dreaptă! Xabi Alonso protestează împotriva planului de deportare pus la cale în Germania!
GERMANIA
Contraatac la extrema dreaptă! Xabi Alonso protestează împotriva planului de deportare pus la cale în Germania!

Performanța de a ajunge în „optimile" CAN din postura de lider și fără eșec (după succesul la scor, 4-0, cu gazda Coasta de Fildeș), unică în istoria participărilor acestei naționale, l-a făcut pe președintele Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (în funcție din 1979!) să-i răsplătească regește pe elevii lui Juan Michá. Sumele „alocate” pentru premierea jucătorilor din Guineea Ecuatorială sunt generoase, aceștia urmează să împartă un milion de euro!

Cel mai sus au ajuns pe locul #4!

Și doi dintre jucătorii care evoluează în România în Superligă și Liga 2 vor beneficia de aceste sume. Basilio Ndong (Universitatea Craiova) și Esteban Orozco (FC Argeș) încasează fiecare, precum colegii din reprezentativa africană, un milion de euro! 

Doar pentru că au trecut de grupe! Acesta nici nu e cel mai bun rezultat al lor la CAN. Guineea Ecuatorială, care nu a fost niciodată la CM, a terminat pe locul al patrulea în 2015 și a ajuns în „sferturi” în 2012 și 2021, participând în total la patru ediții ale competiției.

Orozco a marcat în propria poartă

Esteban Orozco, 25 de ani, fundașul central al divizionarei secunde FC Argeș, e punct fix în centrul defensivei, în timp ce Basilio Ndong, fundașul stânga al Universității Craiova, a fost integralist în cele trei meciuri jucate până acum. Primul a înscris un autogol în victoria cu Guineea-Bissau, 4-2, dar a fost lăudat pentru prestațiile avute cu Nigeria și Coasta de Fildeș, când a dat peste adversari de calibrul lui Osimhen sau Nicolas Pépé.

Esteban Orozco e născut la Zaragoza, în Spania, dar a ales să reprezinte Guineea Ecuatorială, țara de origine a părinților săi. A debutat pe 9 octombrie 2017 într-o victorie cu 3-1 contra celor din Mauritius. Are și un gol marcat pentru statul african, al victoriei cu Algeria de la Cupa Africii pe Națiuni 2021. În total, a adunat 25 de jocuri pentru „Los Elefantes".

Basilio Ndong, 25 de ani, cotat la 450.000 de euro pe Transfermarkt.de, are 38 de selecții la naționala Guineei Ecuatoriale. La care a debutat în 2016, la 1-1 în amicalul cu Liban.

Nsue are deja 250.000 în plus!

Jucătorii lui Juan Miche vor mai încasa de la stat alte bonusuri, pentru golurile marcate. Și sunt nouă după cele trei partide din grupă. Cei mai mulți bani, 250.000, îi ia Emilio Nsue, grație celor cinci goluri și care evoluează la Intercity, din a treia ligă spaniolă! Josete Miranda, Pablo Ganet, Jannick Buyla și Iban Salvador se vor alege în plus cu doar 50.000. Și aventura continuă pentru Guineea Ecuatorială la CAN 2024.

Citește și alte știri de fotbal internaținal: 

Lovitură sub centură pentru saudiți! Karim Benzema a cerut oficial să fie lăsat să plece de la Al-Ittihad! » Motivul șocant invocat de francez!
ARABIA SAUDITĂ
Lovitură sub centură pentru saudiți! Karim Benzema a cerut oficial să fie lăsat să plece de la Al-Ittihad! » Motivul șocant invocat de francez!
Marius Șumudică, transfer refuzat din cauză că a atacat-o pe Fenerbahce
TURCIA
Marius Șumudică, transfer refuzat din cauză că a atacat-o pe Fenerbahce

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
lapusneanul
lapusneanul  •  24 Ianuarie 2024, 08:35

Moneda oficiala în Guneea Ecuatoriala e euro ?...:)))...Au întrat și ăștia în UE..?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează