INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Primul campionat din TOP 5 suspendat definitiv: „Pentru fotbal, sezonul s-a terminat!”

Ligue 1, primul campionat din TOP 5 suspendat definitiv
Ligue 1, primul campionat din TOP 5 suspendat definitiv

Articol de - Publicat marti, 28 aprilie 2020 17:52

Ligue 1 nu se va mai putea relua. Premierul francez Édouard Philippe tocmai a anunțat că sporturile colective vor fi oprite în această vară

UEFA nu mai are ce face. Oricât ar vrea ca fotbalul să continue, trebuie să accepte deciziile guvernelor. După Olanda, și Franța e obligată să suspende sezonul definitiv. Primul campionat din Top 5 Europa care nu poate fi încheiat pe teren! Nici în iunie, nici în iulie, nici în august. Deloc!

L'Équipe anunța ieri, pe la începutul după-amiezii, că Ligue 1 și Ligue 2 se vor opri dacă premierul Édouard Philippe nu va permite reluarea antrenamentelor de la 11 mai. Și acesta a fost mult mai clar.

Dezvăluind strategia de redeschidere a țării în urma izolării, după 11 mai, Philippe a comunicat că sporturile colective nu se vor mai relua în această vară. "Pentru fotbal, sezonul s-a terminat", a declarat șeful guvernului francez. A precizat că "în cazul evenimentelor care reunesc mai mult de 5.000 de participanți, nu vor putea fi organizate mai devreme de septembrie".

Nici pregătire nu vor avea voie să facă fotbaliștii în Hexagon. "Și în locuri publice, și în locuri private, vor fi admise grupuri de maximum zece persoane".

Luna viitoare se va decide cum rămâne cu clasamentul și ce echipe vor reprezenta Franța sezonul viitor în cupele europene. O variantă este ca Ligue 1 să fie finalizată după ierarhia din etapa a 28-a, ultima disputată. Iar PSG (12 puncte peste Marseille) să primească titlul!

Vezi AICI clasamentul din Ligue 1

"De la 11 mai, va fi posibil să practicăm o activitate sportivă individuală în aer liber, depășind bariera actuală de un kilometru și respectând regulile de distanțare socială. Dar numai dacă indicatorii de sănătate vor fi buni. În caz contrar, nu vom ieși din izolare. În ambele situații, va fi imposibil pentru sporturile colective sau de contact. Nici afară, nici în săli"
- Édouard Philippe, prim-ministrul Franței

Ce se va întâmpla cu Liga Campionilor?

UEFA plănuia să reia și să ducă până la capăt cupele europene în luna august. Dar cum va proceda în Franța, cu PSG și Lyon în Liga Campionilor? Aceste echipe nici nu se vor putea antrena colectiv în următoarea perioadă. O variantă este să organizeze un Final 8 într-o altă țară.

SERIE A. Gazzetta dello Sport dezvăluie: unde s-a autopropus Edinson Cavani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cv70
cv70  •  28 Aprilie 2020, 21:05

Decizia guvernului de a anula Ligue 1 și Ligue 2 creează un precedent extrem de periculos: pe de o parte, organismele fotbalistice internaționale (cum sunt FIFA și UEFA) nu acceptă imixtiunea politicului în fotbal; pe de altă parte, dacă măsura este pusă în practică, orice guvern va putea interveni în competițiile sportive în numele oricărei pandemii (de exemplu, de gripă sezonieră…) anulându-le sau, de ce nu, stabilind ierarhii. Ca și Olanda, Franța nu va avea un clasament final, deci nici campioană, nici echipe în Champions sau Europa League! Revenirea la normalitate, în zilele noastre, înseamnă, printre altele, reluarea competițiilor sportive, desigur, în condiții de siguranță.

2102911679735264
Calin Radulescu  •  28 Aprilie 2020, 20:10

O decizie logica... IN PLINA PANDEMIE MONDIALA noua ne trebuie tzurca cu mingea... TZURCA poate sa inceapa dupa ce apare un tratament, nu e graba...

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  28 Aprilie 2020, 18:53

Daca au votat un ciudat obsedat de bunici.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează