INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Prinși în capcană? Realizatorii unui show TV au contactat mai mulți fotbaliști și le-au cerut să facă blaturi. Doar unul a anunțat federația

La acest meci, Willem - Groningen 1-1, din ultima etapă, șeful securității stadionului din Tilburg a depistat un englez bănuit de conexiuni cu mafia pariurilor
La acest meci, Willem - Groningen 1-1, din ultima etapă, șeful securității stadionului din Tilburg a depistat un englez bănuit de conexiuni cu mafia pariurilor

Articol de - Publicat joi, 28 ianuarie 2016 00:00

Forul batav (KNVB) a aflat în urma anchetei că postul public VARA a pus la cale acest plan pentru a testa dacă jucătorii acceptă propunerile mafiei pariurilor.

Tensiune la federația olandeză. Un fotbalist, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a sunat la KNVB foarte alarmat. Îl contactase o persoană care s-a prezentat drept reprezentant al unei case de pariuri importante și care i-a cerut să participe la mai multe meciuri trucate, făcîndu-și echipa să piardă.

"Spuneți acum, altfel veți fi suspendați"

Imediat, oficialii forului batav au declanșat ancheta. Au aflat telefonul de unde fusese căutat. Surpriză: era al postului public VARA. Mai exact, unul dintre numerele folosite în timpul show-ului Rambam. Realizatorii emisiunii au confirmat. Plănuiseră o operațiune undercover, încercînd să vadă dacă fotbaliștii din primele două ligi rezistă la asemenea oferte ale mafiei pariurilor.

Televiziunea a precizat un detaliu îngrijorător. Erau mai mulți jucători, nu doar cel care anunțase tentativa de corupție. Ceilalți tăcuseră, deși erau obligați să demaște tot imediat! A acceptat vreunul blaturile? VARA a refuzat orice alt comentariu. În schimb, KNVB le-a comunicat tuturor fotbaliștilor:

"Cei care au informații despre acest caz mai bine vin acum și recunosc. Altfel, cînd vor fi depistați, vor fi suspendați dur"

Cazul "Herman Brood"

Cine sînt cei care au pus la cale această capcană? Rambam e un show proaspăt, specializat în asemenea acțiuni sub acoperire. Săptămîna trecută, reporterii Rambam l-au filmat în secret cu camera ascunsă pe managerul faimosului pictor olandez Herman Brood (decedat în 2001, la 54 de ani).

Și, promițîndu-i o sumă mare de bani, l-au convins să valideze tablouri false cu semnătura lui Brood. "Sigur, nici o problemă", le-a spus acesta. Nu știa că totul va apărea la TV.

Playtech: Ce s-a întâmplat, de fapt, la nunta de cristal a Anamariei Prodan cu Laurențiu Reghecampf. Chiar ea a mărturisit


Comentarii (5)
red77
red77  •  28 Ianuarie 2016, 16:26
Postat de ovidiu_3003 pe 28 Ianuarie 2016, 14:05

...la noi n ar fi spus nimeni ...la ei tot a fost unul ...

la noi daca nu-i contactau aia in 2 zile sunau jucatorii. hai bre esti firma serioasa sau ai vorbit asa la misto !

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  28 Ianuarie 2016, 14:05

...la noi n ar fi spus nimeni ...la ei tot a fost unul ...

ill7ven
ill7ven  •  28 Ianuarie 2016, 12:53

La noi daca se intampla cred ca FRF/LPF declanseaza anchete doar ca sa nu ramana fara cota parte, nu altceva. :-))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează