INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Proscris! » Gerard Pique a spus adevărul: marginalizat la Barcelona, Cesc Fabregas pleacă iar în exil

Fabregas, în prim-plan, a jucat 8 sezoane la Arsenal înainte de a reveni la Barcelona în 2011
Fabregas, în prim-plan, a jucat 8 sezoane la Arsenal înainte de a reveni la Barcelona în 2011

Articol de - Publicat sambata, 07 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 06 iunie 2014 22:13

Mijlocaşul de 27 de ani va semna cu londonezii un contract pînă-n 2018, care-i garantează 10 milioane de euro brut pe sezon, 3 mai mult decît la catalani.

Gerard Pique ştia bine ce spune cînd i-a şoptit selecţionerului Del Bosque că plecarea lui Cesc Fabregas de la Barcelona e bătută în cuie. Inclusiv suma pomenită în dialogul surprins de microfoanele deschise ale TVE, 33 de milioane de euro, este reală.

Cotidianul Marca a completat ieri puzzle-ul cu noul club al mijlocaşului de 27 de ani, Chelsea, şi detaliile contractului. Respectiv durata, 4 ani, salariul, 10 milioane de euro brut, trei mai mult decît la gruparea blaugrana, şi faptul că preţul transferului va creşte cu fiecare trofeu cîştigat de Fabregas la albaştri.

Ruptura lui de Barcelona era previzibilă. Motive? "Cesc nu s-a simţit apreciat la adevărata-i valoare", dezvăluise acelaşi Pique într-un interviu acordat recent cotidianului El Mundo Deportivo. Antrenorii, fie că a fost vorba de Guardiola, Vilanova sau "Tata" Martino, l-au folosit mai mult ca o plombă în locul lui Xavi, Iniesta şi chiar Messi. Şi asta l-a durut. De ce Londra? "A fost dorinţa expresă a soţiei", susţine Marca, "dar şi cea mai bună ofertă".

Rakitici, înlocuitorul
Barcelona n-a stat cu mîinile-n sîn, orientîndu-se imediat asupra înlocuitorului lui Fabregas: Ivan Rakitici. Catalanii i-au şi făcut o ofertă Sevillei, de 25 de milioane de euro. Problema e că în contractul său cu andaluzii, mijlocaşul croat are o clauză de reziliere cifrată la 40 de milioane.

7 milioane de euro a pierdut Barcelona din tranzacţiile cu Fabregas. L-a recuperat de la Arsenal cu 40 de milioane şi l-a dat acum cu 33

"Fabregas ne interesează. Ştiu că vrea să plece de la Barcelona şi că-l interesează să revină în Anglia. Monitorizăm situaţia" (Jose Mourinho, manager Chelsea)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
paul.o.53
paul.o.53  •  07 Iunie 2014, 23:56

United l-a avut pe radar; dar , acum cu van Gaal , nu m-ar mira ca ei sa-l ia pe Sneider care oricum United si l-a dorit anul trecut .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează