INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Mbappe, șanse tot mai mari să semneze cu Real Madrid » Prelungirea contractului, o afacere prea scumpă pentru PSG?!

Kylian Mbappe // FOTO: Imago
Kylian Mbappe // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 11:10 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 12:01

Începând cu 1 ianuarie, francezul Kylian Mbappe (22 de ani) intră în ultimele 6 luni de contract și poate semna cu orice echipă, iar PSG și Real Madrid se luptă pentru semnătura lui.

După ce l-a ratat în vară, Real Madrid speră să-l aducă gratis înainte de startul sezonului viitor și să-l convingă din această iarnă să semneze noul contract.

PSG, contract pe un an cu Mbappe?

PSG ia în calcul toate opțiunile în cazul lui Mbappe, inclusiv semnarea unui contract valabil pe un an, unul care i-ar mai oferi o șansă să obțină o sumă importantă de transfer pentru vedeta naționalei Franței. Sunt șanse mici ca atacantul să accepte un contract mai lung, iar Marca susține că afacerea nu ar fi deloc profitabilă pentru PSG.

Regimul fiscal francez le îngreunează șefilor lui PSG misiunea de a-i prelungi contractul lui Mbappe, care nu are avantajele altor colegi, ca Messi, Neymar sau Ramos.

Astfel, pentru un viitor contract, PSG ar plăti taxe uriașe. De exemplu, dacă Mbappe va avea un salariu de 30 de milioane de euro pe an, pe PSG ar costa-o dublu, 60 de milioane. În timp ce pentru jucătorii străini se plătesc taxe doar pentru 70% din salariu.

În plus, PSG nu-i va putea adăuga o clauză de reziliere lui Mbappe. Legile din Franța interzic astfel de clauze, astfel că PSG și Real Madrid ar trebui să ajungă la un acord cu privire la suma de transfer.

În decembrie 2022 însă, Mbappe și PSG s-ar putea afla în aceeași situație ca acum și nu ar face decât să amâne plecarea gratis a jucătorului la Real Madrid.

Datorie la AS Monaco

Și dacă ar obține o sumă de bani pentru Mbappe în această iarnă, PSG ar fi nevoită să renunțe la o parte importantă. AS Monaco, clubul care l-a format pe atacantul francez, trebuie să primească 35 de milioane de euro dintr-un viitor transfer, indiferent de suma primită de PSG.

Real Madrid a oferit 200 de milioane de euro în vară, însă suma s-ar putea înjumătăți în această iarnă. PSG are de recuperat o sumă uriașă, după ce a plătit în 2017 nu mai puțin de 180 de milioane pentru a-l aduce pe Mbappe de la Monaco.

160.000.000 de euroe cota lui Mbappe, potrivit transfermarkt

145.000.000 de euroa plătit PSG pentru Mbappe în vara lui 2018, după ce l-a împrumutat de la AS Monaco, cu opțiune de cumpărare, în vara lui 2017

VIDEO Mbappe și Neymar, faze spectaculoase la PSG

Citește și: 

Kevin de Bruyne, testat pozitiv la coronavirus! Ce partide va rata mijlocașul lui City

Ousmane Dembele nu se dezminte! A intrat pe lista neagră a lui Xavi

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
michael
michael  •  20 Noiembrie 2021, 14:22

Se va alege praful și de *** asta ***!! Prea înfumurat, are impresia că planeta fotbalului se învârte în jurul lui!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează