INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG - NÎMES 3-0

PSG - NÎMES 3-0 // Viitorul e al lui Mbappé! Cel mai tânăr jucător cu minimum 50 de goluri în Ligue 1! E peste Platini

Articol de - Publicat duminica, 24 februarie 2019 11:39

Mbappe, atacantul lui PSG a marcat și sâmbătă două goluri, a 6-a "dublă" în prima ligă franceză. "Pentru mine, fotbalul e o plăcere", spune Kylian, care a ajuns la 51 de reușite în Ligue 1.

Ceea ce s-a întâmplat la pauza meciului PSG - Nîmes 3-0, pe "Parc des Princes", descrie exact ce simte lumea fotbalului pentru Kylian Mbappé. Potrivit L'Équipe, imediat cum s-a fluierat sfârșitul primei reprize, Anthony Briançon, căpitanul lui Nîmes, s-a repezit spre atacantul lui PSG. La jumătatea meciului, l-a rugat să-i dea tricoul. Și Kylian nu îl putea refuza.

E prea generos campionul mondial.Ceea ce s-a întâmplat la pauză, pe "Parc des Princes", descrie exact ce simte lumea fotbalului pentru Kylian Mbappé. Potrivit L'Équipe, imediat cum s-a fluierat sfârșitul primei reprize, Anthony Briançon, căpitanul lui Nîmes, s-a repezit spre atacantul lui PSG. La jumătatea meciului, l-a rugat să-i dea tricoul. Și Kylian nu îl putea refuza. E prea generos campionul mondial.

"E ca uleiul pe foc"

La 20 de ani, două luni și trei zile, KM7 este cel mai tânăr jucător cu minimum 50 de goluri în Ligue 1. Are 51, după "dubla" sa, a 6-a în campionatul francez. Antrenorul adversarilor, Bernard Blaquart, se înclină în fața acestui puști teribil. "Tot ce face Mbappé e periculos, tranșant, decisiv. E ca uleiul pe foc în permanență. Și progresează atât de repede!", s-a minunat tehnicianul, văzându-l "fenomenul fotbalului francez. Pentru multă vreme". 

"Într-o zi, cineva va fi mai bun ca mine"Kylian nu își ascunde entuziasmul. "Pentru mine, fotbalul e o plăcere. E o bucurie să marchez goluri și să bat recorduri. E ceea ce mă însuflețește în fiecare clipă", a afirmat el la CanalĂ. Totuși, realizează că, la un moment dat, performanțele sale vor fi întrecute: "Într-o zi, va veni cineva și va fi mai bun ca mine". 

"În absența lui Cavani, Neymar și Di María, Kylian e acolo pentru a finaliza atacurile noastre. Poate e un pic obosit, deciziile sale în fața porții nu sunt mereu cele ideale, dar e tânăr și joacă mult. Poate un pic prea mult. E un jucător excepțional"Thomas Tuchel, antrenor PSG

Mbappé, 51 de goluri în Ligue 1

36 cu piciorul drept
12 cu piciorul stâng
3 cu capul
0 din penalty
49 din suprafața de pedeapsă
2 din afara careului
6 "duble"
2 hat-trick-uri
1 "poker"

Cei mai tineri jucători cu minimum 50 de goluri în Ligue 1

NUME VÂRSTĂ MECIURI GOLURI/MECI
K. Mbappé (PSG) 20 de ani, 2 luni, 3 zile 88 0,572
Y. Stopyra (Sochaux) 21 de ani, 11 luni, 9 zile 159 0,313
D. Cissé (Auxerre) 22 de ani, 1 lună, 22 de zile 99 0,504
M. Platini (Nancy) 22 de ani, 1 lună, 26 de zile 72 0,695
D. Trezeguet (Monaco) 22 de ani, 5 luni, 23 de zile 90 0,55

A râs după ce a înscris cu mâna

În minutul 45+1, Mbappé a făcut și el un gest à la Maradona. Nu a înscris cu capul, ci cu mâna. Arbitrul a anulat însă golul și i-a dat cartonaș galben.

Atacantul a râs. "Și acesta e un semn al marilor jucători. Sunt mereu înfometați de goluri și sunt în stare de orice pentru a înscrie", s-a amuzat și Paul Bernardoni, portarul în vârstă de 21 de ani al lui Nîmes. "Noroc că avem VAR". 

Visează la Gheata de Aur

Cu 22 de goluri în 20 de etape, Kylian Mbappé și-a mai fixat un obiectiv în acest sezon. Gheata de Aur. Deocamdată, atacantul lui PSG are 44 de puncte în ierarhia celor mai prolifici jucători ai Europei. E al doilea după Leo Messi, care a marcat 25 de goluri, strângând 50 de puncte. Cristiano Ronaldo are 19 goluri în Serie A și 38 de puncte.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  24 Februarie 2019, 15:05

Sa mearga in Anglia, sa vedem daca tot asa de voinic este si acolo !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează