INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Puşti de milioane! Vezi aici care sunt cei mai valoroşi fotbalişti sub 20 ani

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 02:55

Marile cluburi din Europa au investit bani mulţi în iunie pe tinere talente de pînă în 20 de ani. Recordul l-a stabilit Ferguson, la United.

Granzii încep să se preocupe tot mai mult de schimbul de mîine şi investesc pe termen lung în puşti-minune. Milioane de euro pentru jucători necunoscuţi care, în unele cazuri, nici măcar n-au ajuns la majorat! Cîteva dintre pariurile puse în acest mercato estival deja pătrund în topul achiziţiilor. Manchester Utd, Real Madrid, Chelsea, Milan şi Bayer au plătit sume importante pentru potenţiale rezerve de lux din sezonul următor, însă talente care se aşteaptă să devină mari vedete peste doar cîţiva ani.

Sînge nou în defensivă: PHIL JONES (19 ani) de la Blackburn la Man. United - 19,3 milioane de euro

Sir Alex Ferguson pregăteşte viitorul pentru axul central al defensivei. Vidici şi Rio Ferdinand se apropie ori au trecut de 30 de ani, aşa că United vrea să-şi asigure spatele. Nu s-a uitat la bani cînd l-a cumpărat pe Phil Jones, care n-are decît 40 de meciuri la Blackburn. Internaţionalul englez de tineret, ţinut 5 luni departe de gazon în 2011 de o accidentare la genunchi, nu-i foarte înalt (1,80m), însă deţine avantajul că poate juca şi mijlocaş la închidere. Lui i s-a adăugat mai cunoscutul portar De Gea, luat de la Atletico cu 21 milioane de euro.

Urmaşul lui Blanc: VARANE (18 ani) de la Lens la Real - 10 milioane de euro

Mourinho s-a decis să întinerească echipa. După Nuri Sahin (22 de ani), antrenorul portughez l-a adus la Real Madrid şi pe Raphael Varane. Fundaşul central francez, fost elev al lui Boloni la Lens, n-a jucat decît 23 de meciuri în Ligue 1. Dar Zidane, consilierul preşedintelui Perez, este impresionat de calităţile lui, văzîndu-l pe stoperul de 1,93 m drept urmaşul lui Blanc, în timp ce presa spaniolă îl compară deja cu Pique ori Hierro. Un pariu "galactic" de 10 milioane de euro.

Pariul lui Low: SCHURRLE (20 de ani) de la Mainz la Leverkusen - 8 milioane de euro

E cel mai scump transfer al verii în Bundesliga după mutarea portarului Neuer la Bayern. Andre Schurrle a debutat în Bundesliga în august 2009, chiar contra lui Bayer. 20 de goluri şi 8 pase decisive în două sezoane la Mainz au fost de ajuns ca să facă saltul la o echipă cu pretenţii la titlu. Leverkusen s-a grăbit şi l-a acontat încă din septembrie (contract pe cinci sezoane) pe atacantul născut în fosta Germanie de Est, cu două goluri şi 5 selecţii în "naţionala" lui Low.

După modelul Pato: PIAZON (17 ani) de la Sao Paulo la Chelsea - 7,5 milioane de euro

Pînă să vină Villas-Boas, londonezii au şi făcut primul transfer. L-au luat pe Lucas Piazon, dar nu-l vor transfera oficial decît la 20 ianuarie 2012, cînd va deveni major şi va putea lua viză de Marea Britanie. Aşa cum a făcut şi Milan cu Pato. Comparat cu Kaka, mijlocaşul lui Sao Paulo s-a remarcat la Campionatul Americii de Sud U15 în 2009, unde a ieşit golgeterul competiţiei, cu 10 reuşite. Chelsea a izbutit să se mişte mai repede decît Juventus, plătind 7,5 milioane E.

"Micul faraon": EL SHAARAWI (18 ani) de la Genoa la Milan - 7 milioane de euro (coproprietate)

Acuzat că ia doar jucători bătrîni ori liberi de contract, Berlusconi face o excepţie. L-a adus pe puştiul-minune remarcat la Padova. Stefan El Shaarawy, poreclit "Micul faraon" după originile paterne egiptene, l-a convins să plătească 7 milioane de euro ca să-şi asigure coproprietatea atacantului, cedînd şi 50% din drepturile federative ale lui Merkel. Comparat şi cu Neymar, El Shaarawy este un jucător complet, foarte tehnic şi polivalent, putînd acoperi tot frontul ofensiv.

Lucescu tot ia brazilieni

Mircea Lucescu a rămas fidel politicii de a cumpăra brazilieni tineri pentru a-i creşte la Şahtior. Şi în această vară a reuşit deja două achiziţii. După Dentinho (22 de ani), adus cu 7,5 milioane de euro de la Corinthians, antrenorul român pariază şi pe Alan Patrick (foto). Mijlocaşul de 20 de ani de la Santos a semnat pe 5 sezoane cu campioana Ucrainei, care a plătit 4 milioane de euro.

1,2 milioane de euro este salariul net anual pe care îl va primi Raphael Varane la Real Madrid pînă în 2017

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează