INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Quattro stagioni » Juventus și-a extins dictatura la 4 titluri consecutive

Allegri, noul antrenor victorios al lui Juve, purtat pe braţe de jucători // Foto: Reuters
Allegri, noul antrenor victorios al lui Juve, purtat pe braţe de jucători // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 04 mai 2015 00:00

Allegri a perfecționat un mecanism preluat intempestiv în iulie de la Conte, descurajînd rapid concurența. Cu mai multă posesie, mai puțină presiune, două sisteme și constanță.

S-a schimbat dirijorul după o furtună de vară, dar orchestra a continuat să sune la fel de bine. Ba chiar mai bine fără Conte! Privit cu scepticism, pentru trecutul în rossonero, Allegri a repetat însă performanța de la Milan, izbutind să ia titlul din primul foc și cu Juventus.

Și în mare stil, cu patru etape avans (record în era de 3 puncte la victorie în Serie A), după un 1-0 pe terenul Sampdoriei. "Credeți că va fi atît de dificil? Am cea mai bună echipă în circulație", mărturisea Max pe 15 iulie.

2 sisteme, free Tevez

Opus ca temperament al "talibanului" ajuns selecționer, el a păstrat inteligent 3-5-2-ul rodat în 3 stagiuni și, în primul rînd, a slăbit presiunea teribilă injectată de Conte. Obligat de absența lungă a lui Barzagli, a știut cînd și cum să-și implementeze "rombul" median favorit cu trecerea la 4-3-1-2.

A inversat rolurile lui Vidal și Marchisio, l-a coborît un pic pe Pirlo și l-a descătușat pe Tevez, liber să acționeze pe front larg, susținut de un Morata care l-a scos treptat din echipă pe Llorente.

Omogenă, constantă și cu o posesie mai bună, fără a-și sufoca adversarii cu presingul lui Conte, Juve a profitat și de slăbirea concurenței. Roma și Napoli s-au resemnat mult prea devreme, iar bianconerii și-au salvat energiile pentru un parcurs mai lung în Ligă și o calificare în finala Cupei.

Cifrele campioanei:

  • 2 serii de 4 titluri, unica din istoria Seriei A
  • 64 de goluri marcate, cel mai prolific atac
  • 19 goluri primite, cea mai ermetică defensivă
  • 19 meciuri fără gol primit în cele 34 de etape
  • 20 de goluri are Tevez, cel mai bun marcator
  • 24 de victorii (locul 1) și 3 eșecuri (tot lider)
  • 45 de meciuri la rînd fără eșec acasă, 41 de victorii

"Am sărbătorit doar puțin, pentru că ne-au lipsit fanii și marți avem meci cu Real. Dacă vom lua și Liga, o țin un an într-o petrecere"
Arturo Vidal, mijlocaș Juventus

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
76dani
76dani  •  04 Mai 2015, 12:26

Felicitări Juve, felicitări Allegri! Urmează marea mea bucurie, Barcelona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1028883133808119
Alex DelMihay  •  04 Mai 2015, 12:14

Week-end de vis! Favoritele mele,JUVE si CHELSEA s-au incoronat campioane¡¡¡

Vezi toate comentariile (2)
Comentează