INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Ranieri, incredibil, la 70 ani! Debutează la Watford contra lui Liverpool: „Voi antrena și în baston”

Articol de - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 10:17 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 10:50

Claudio Ranieri, 70 de ani pe 20 octombrie, s-a întors în Premier League. Noul manager al lui Watford vrea să rămână în fotbal și la 80 de ani. Primul meci la galben-negri, sâmbătă, acasă, cu Liverpool.

E o bucurie să-l vezi pe Claudio Ranieri. La fel ca Mircea Lucescu, pare fără vârstă, mereu tânăr, conectat total la fotbal, la tot ce înseamnă meseria de antrenor. Nu poate sta departe de arene, acolo se încarcă mereu și mereu.

Claudio Ranieri: „Nu pot să trăiesc fără fotbal. Îl iubesc"

Italianul împlinește pe 20 octombrie 70 de ani și pornește într-o aventură în Premier League. A patra. După Chelsea, Leicester și Fulham, acum e la Watford, pe care încearcă să o salveze. E pe locul 15, cu șapte puncte în șapte etape. Al 22-lea job, a 18-a echipă de club (a pregătit și naționala Greciei, în 2014) într-o carieră de 35 de ani.

„Nu pot să trăiesc fără fotbal. Îl iubesc. 50 de ani, 70... 80 poate... De ce nu? Voi fi cel mai bătrân manager din Anglia. Voi antrena și în baston". El i-a binedispus pe jurnaliștii britanici la conferință. „Nu contează vârsta. Creierul e important, iar al meu e foarte tânăr. Îi voi dărui lui Watford tot spiritul meu, toată energia".

13ani a jucat italianul ca fundaș, la Roma (1973-'74), Catanzaro (1974-'82), Catania (1982-'84) și Palermo (1984-'86)

Claudio Ranieri: „Pizza ar fi prea puțin"

Primul meci, mâine, acasă, cu Liverpool. „Cum îi răsplătesc pe jucători dacă nu luăm gol? Pizza? Nu, nu, nu, pizza ar fi prea puțin. E Liverpool! Îi invit pe toți la cină".

1.325de meciuri are Claudio Ranieri la 18 cluburi și naționala Greciei în cariera de antrenor (619 victorii, 349 eșecuri)

Ca jucător, stilul meu era asemănător cu fotbalul englez. Tare, dur, în fiecare duel. Asta aștept și de la băieții mei. Vreau să joace frumos, dar îmi doresc să văd la ei spiritul Angliei - Claudio Ranieri, manager Watford

Top 5 manageri în vârstă în Premier

1.Roy Hodgson73 ani și 287 zile
2.Bobby Robson 71 ani și 192 zile
3.Alex Ferguson71 ani și 139 zile
4.Neil Warnock70 ani și 162 zile
5.Claudio Ranieri69 ani și 361 zile*

* Vârsta antrenorului italian mâine, la meciul cu Liverpool.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Mircea Lucescu, peste doi „galactici”! Antrenorul român, elogiat: „Cel mai bun cu care am lucrat vreodată”

Brazilia e ca și calificată la CM 2022! Neymar și Raphinha, show cu Uruguay + Cu Messi integralist, Argentina a tremurat cu Peru

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează