INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Rasism în marile campionate ale Europei » Oficialii încep să ia măsuri contra propriilor fani: "E inacceptabil, vor primi interdicţie pe viaţă"

Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk

Articol de , - Publicat luni, 30 noiembrie -1 00:00 / Actualizat vineri, 20 septembrie 2013 11:29

Deşi din punct de vedere fotbalistic atît Anglia, cît şi Italia sînt la un nivel înalt, multe echipe sînt susţinute de suporteri xenofobi.


Atacantul senegalez al celor de la Leeds United, El Hadji Diouf, a fost ţinta mai multor jigniri şi scandări cu tentă rasistă din partea suporterilor echipei Millwall FC.

Conform thesun.co.uk, Andy Ambler, preşedintele Millwall, a declarat că acest tip de comportament este inacceptabil pe orice teren din ţară şi că cei care au scandat astfel de lozinci vor primi interdicţie pe viaţă la meciurile formaţiei Millwall. Ambler speră că filmările vor fi trimise mai departe poliţiei pentru a fi luate măsurile potrivite.

Deşi în noiembrie atacantul a declarat că nu a auzit aceste scandări şi ancheta a fost iniţial închisă, filmări video incriminatorii au redeschis automat investigaţiile.

Alt caz de rasism s-a înfăptuit în timpul partidei din Serie A Inter Milano - Chievo (3-1), cînd suporterii milanezi au scandat împotriva fostului atacant al interiştilor Mario Balotelli, actual jucător al rivalilor de la AC Milan. Gruparea "nerazzurra" a fost amendată cu 15.000 euro. Preşedintele Massimo Moratti şi-a cerut scuze şi a apelat la înţelegerea fanilor, rugîndu-i să nu repete aceste scandări în timpul derby-ului milanez.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează