INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cunoaștem ultima echipă promovată în La Liga! A întors scorul din turul barajului

Rayo Vallecano a promovat în La Liga // foto: Imago
Rayo Vallecano a promovat în La Liga // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 08:35 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 09:15

Rayo Vallecano este ultima echipă promovată în La Liga, după 2-0 cu Girona în returul finalei barajului de promovare. În tur, catalanii câștigaseră cu 2-1.

Tabloul sezonului 2020/2021 în La Liga a fost completat. După Espanyol și Mallorca, promovate direct de pe primele două poziții din La Liga 2, a venit rândul celor de la Rayo Vallecano să obțină un loc în eșalonul de elită din Spania. 

Performanța trupei din Vallecas este cu atât mai impresionantă cu cât Rayo a încheiat sezonul pe locul 6, obținând in extremis ultima poziție care asigura calificarea în barajul pentru promovare.

Rayo Vallecano, ultima echipă promovată în La Liga

La Girona, Rayo avea de întors un deficit de un gol din manșa tur. Și a făcut-o. Scorul a fost deschis de Alvaro Garcia în minutul 7. Mijlocașul iberic a preluat o pasă lungă a lui Velazquez și a executat portarul gazdelor cu un lob de la marginea careului.

Oscar Trejo a stabilit scorul final al meciului chiar înainte de pauză, în 45+1, după ce a primit o pasă în interiorul careului advers, la 6 metri de poartă.

Rayo a rămas în 10 oameni în minutul 56, după eliminarea lui Velazquez, dar a reușit să țină de scor până la final și a obținut astfel promovarea în La Liga!

A fost spectacol total la Vallecas. Suporterii lui Rayo au ieșit în stradă în număr mare și au sărbătorit revenirea în prima ligă. 

Cunoaștem ultima echipă promovată în La Liga! A întors scorul din turul barajului
Suporterii lui Rayo Vallecano sărbătoresc promovarea // foto: Imago

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Scăpăm de Pandev » Legendarul atacant se retrage după Macedonia de Nord - Olanda

Atacă recordurile la Euro 2020! Italia atinge performanțe spectaculoase cu Roberto Mancini

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează