CAMPIONATE  ·  BUNDESLIGA

Război Bayern - Borussia: „Jucătorul devine o marfă la Dortmund” vs „Când ai buzunarele pline, începi să miroși urât”

Uli Hoeness, președintele de onoare al lui Bayern Munchen, a pornit iar conflictul, primind replică de la Michael Zorc, directorul sportiv al lui Dortmund.
Uli Hoeness, președintele de onoare al lui Bayern Munchen, a pornit iar conflictul, primind replică de la Michael Zorc, directorul sportiv al lui Dortmund.

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 11:16 / Actualizat marti, 04 august 2020 13:18

Uli Hoeness, președintele de onoare al lui Bayern Munchen, a pornit iar conflictul, primind replică de la Michael Zorc, directorul sportiv al lui Dortmund.

Bundesliga s-a încheiat încă de la sfârșitul lui iunie, cu Bayern încă o dată campioană, a 8-a oară în șir. Însă nu e liniște în fotbalul german și tocmai bavarezii aprind iar conflictul cu Dortmund. În centrul discuțiilor, transferurile.

„Nu luăm jucători pentru afaceri"

Uli Hoeness, președintele de onoare al roș-albilor, a atacat politica lui BVB. "Dacă Borussia cumpără un fotbalist talentat care evoluează bine, în câteva luni se aude, ori din interior, ori din exterior, că vânzarea lui se poate negocia. Cum să-și imprime un jucător ADN-ul clubului când el are impresia că e o marfă?", a întrebat el într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. "La noi nu e așa. Luăm jucători pentru Bayern, niciodată pentru afaceri. Ei trebuie să simtă că sunt la Bayern pentru totdeauna".

„Mi se pare foarte arogant"

Directorul sportiv al Borussiei i-a replicat în scurt timp. "Mi se pare foarte arogant", a lansat Michael Zorc contraatacul într-un alt cotidian, Ruhr Nachrichten. "Unele lucruri pe care le spune Hoeness sunt incorecte. Dar dacă ai 250 de milioane de cheltuit în fiecare an, începi să miroși urât cu pantalonii plini".

Atac eșuat la Jadon Sancho

Oficialul galben-negrilor făcea aluzie la tentativa lui Bayern de a-l deturna pe Jadon Sancho din drumul spre Dortmund, în 2017, când mijlocașul ofensiv englez s-a transferat de la Man. City. Münchenezii au oferit mai mulți bani în ultima clipă, însă insularul era decis să semneze cu Borussia. 

După trei ani, Jadon Sancho va părăsi Dortmund și se va întoarce la Manchester. Dar nu la City, de unde a plecat, ci la United. "Diavolii" vor plăti 100 de milioane, plus bonusuri de 20 de milioane, întreaga sumă urmând a fi împărțită în trei rate care vor fi achitate în trei ani. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:Cine este cel mai de temut interlop din România. Poreclit “Ștefan cel Mare” a pus Moldova sub asediu
Libertatea
Comentarii (1)
Andrei Ionescu  •  04 August 2020, 14:46

Să ne amintim ce a făcut Bayern cand Dortmund mergea foarte bine! I-a luat pe Levandowski și pe Goetze si astfel a dereglat-o pe Dormind. Așa că nu e vorba de moralitate! A lovit puternic in Dortmund.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:00 Fotbal, Liga 2
U Cluj - Unirea Slobozia
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:45 Handbal M
HC Dobrogea Sud - Sporting
Digi 4
20:00 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Leyton Orient - Tottenham
Digi 2
22:15 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Luton Town - Manchester United
Digi 2
Program TV complet

Liga 1