INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Război în Premier League » Guardiola amenință cu greva! Cum i s-a răspuns: „Jucați dracului!”

Klopp și Guardiola se opun continuării campionatului în timp ce cazurile de Covid-19 cresc. // Foto: Getty Images
Klopp și Guardiola se opun continuării campionatului în timp ce cazurile de Covid-19 cresc. // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 13:25 / Actualizat duminica, 26 decembrie 2021 14:05

Managerii cluburilor din Premier League contestă refuzul liderilor ligii engleze de a întrerupe campionatul în această perioadă extrem de dificilă, marcată de creșterea numărului de infectări cu tulpina Omicron a Covid-19 și numeroase meciuri amânate. 

Întreaga Marea Britanie e puternic afectată de ultimul val de coronavirus, cu tulpina care se răspândește cel mai rapid, Omicron. Au fost zile cu peste 120.000 de cazuri noi în ultima săptămână. 

Numărul celor infectați a crescut și în Premier League printre jucători, manageri și membrii staffurilor tehnice, Steven Gerrard (Aston Villa) e ultimul antrenor lovit de COVID-10, au fost amânate 13 meciuri până acum, dar liderii ligii engleze au refuzat cu îndârjire să întrerupă meciurile până la jumătatea lui ianuarie. 

Cele trei etape din această perioadă au rămas neschimbate: de Boxing Day, a doua zi de Crăciun, marți-joi și sâmbătă-duminică, în primele două zile din 2022.

Antonio Conte: „Când ai un zid în față, poți să aduci cele mai bune argumente”

Managerii au protestat. Trei dintre cei mai importanți, Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Antonio Conte. Italianul susține că ultima reuniune, la care au participat și reprezentanții fotbaliștilor și tehnicienilor, a fost făcută degeaba. Nu s-a modificat nimic. 

„Coronavirusul a atins un nivel incredibil în Anglia, nu se poate juca în asemenea condiții, campionatul trebuia suspendat. Mulți au cerut acest lucru, dar cred că totul era deja decis. Când ai un zid în față, poți să aduci cele mai bune argumente, oricum e inutil. Am avut sentimentul că a fost pierdere de vreme”, a declarat managerul lui Tottenham.

Pentru Klopp și Liverpool, „este imposibil de înțeles. Totul e o glumă, o nebunie. Germanul se plânge că, având loturile decimate, e extrem de greu să evoluezi de trei ori într-o săptămână.

Pep Guardiola: „În acest ritm, ucidem fotbaliștii”

Guardiola a fost cel mai vehement, nemulțumit și de calendarul încărcat și de cele cinci înlocuiri pe care Premier League nu le acceptă în timpul meciurilor, ca în celelalte campionate. 

„Cuvintele nu pot rezolva problema. UEFA, FIFA, Premier League și televiziunile pun afacerea înaintea sănătății jucătorilor”, a acuzat managerul liderului Man. City. „În acest ritm, ucidem fotbaliștii. Poate că trebuie să intrăm în grevă pentru a atrage atenția.”

Simon Jordan: „Jumătate dintre voi ați fi muncit la McDonald's!”

Protestul tehnicienilor e contrat de șefii cluburilor. Și foștii proprietari atacă. Simon Jordan, cândva patronul lui Crystal Palace, a fost cel mai feroce. În primul rând, le răspunde managerilor. Agresiv: „Fără aceste meciuri, voi nu ați primi zeci de milioane de lire în fiecare an.” 

Și un mesaj la fel de dur împotriva fotbaliștilor: „Jucați dracului! Acceptați că sunteți fotbaliști. Vi se permite prea mult. Mai bine vă ciupiți de obraz și realizați cât sunteți de norocoși. Dacă nu era fotbalul, jumătate dintre voi ați fi muncit la McDonald's!”

Anglia este singura țară în care nu se acceptă regula celor cinci înlocuiri. Aici sunt doar trei. De ce? Vrem să protejăm jucătorii, e nevoie de cinci schimbări pe meci -  Pep Guardiola, manager Man. City

Pep Guardiola: „Purtați măști în tribune!”

Pep Guardiola nu înțelelege nici de ce „oamenii nu poartă măști pe stadioane, sunt și mai surprins că așa ceva e acceptat.” Managerul lui City e foarte clar: „Vaccinare, dar și respectarea tuturor regulilor, inclusiv să păstrăm distanțarea socială și să purtăm mască. Spectatorii trebuie să aibă măști în tribune.”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Barcelona vrea fundași: a pus ochii pe două nume mari de la echipe de top!

Moment tragic la un meci de fotbal din Algeria » A murit pe teren după ce s-a lovit la cap şi a continuat să joace

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  27 Decembrie 2021, 00:14
Postat de lagardere_72 pe 26 Decembrie 2021, 16:32

Deși e obligatorie masca în perioada asta mulți nu o poartă în UK și nici nu mai există cine să verifice (nu mă refer la stadioane ci în magazine). Oamenii s-au prins care e faza și nu le mai pasă.

Masca nu e obligatorie pe stadion, pentru că e loc deschis.

lagardere_72
lagardere_72  •  26 Decembrie 2021, 16:32

Deși e obligatorie masca în perioada asta mulți nu o poartă în UK și nici nu mai există cine să verifice (nu mă refer la stadioane ci în magazine). Oamenii s-au prins care e faza și nu le mai pasă.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează