INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Război rece între granzii Europei! Barcelona și PSG, relații tot mai tensionate: două lovituri date de catalani francezilor

Frankie De Jong, în stânga, alături de Josep Maria Bartomeu, președintele Barcelonei  // FOTO: Facebook
Frankie De Jong, în stânga, alături de Josep Maria Bartomeu, președintele Barcelonei // FOTO: Facebook

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2019 11:05

Mijlocașul olandez Frenkie de Jong, 21 de ani, a ales Barcelona, refuzând PSG. Iar mijlocașul francez Adrien Rabiot, 23 de ani, ar putea veni la vară liber de contract. Clubul blaugrana n-a uitat cum i l-a luat PSG pe Neymar.

Pe piața transferurilor, relațiile dintre Barcelona și PSG au fost rareori cordiale. Doar trecerea lui Digne pe Camp Nou, în 2016, pentru 16,5 milioane, a mai liniștit puțin atmosfera dintre cele două cluburi. Însă Digne nu era o miză. Tocmai se întorsese la Paris după împrumutul la Roma și nu mai era loc pentru el. Iar catalanii aveau nevoie de o rezervă pentru Jordi Alba.

În afara acelui moment, numai confruntări în acest conflict deschis. Lezat de tentativele blaugrana de a-i atrage pe Thiago Silva și Marquinhos, dar în special de episodul Verratti, italianul cerând să fie lăsat să plece la Barça în primăvara lui 2017, președintele parizienilor, Nasser Al-Khelaïfi, a răspuns dur cu banii statului Qatar: 222 de milioane de euro pentru Neymar. Clauza de reziliere a fost plătită, ibericii n-au avut nicio putere.

86 de milioane, cel mai scump batav

Din 2017, Barcelona așteaptă revanșa. Și, în acest an, i-a dat o mare lovitură Parisului. L-a convins să semneze pe olandezul Frenkie de Jong, curtat intens și de PSG. Afacere care va deveni efectivă la vară.

„Sunt foarte mulțumit, mândru, emoționat. Aveam ofertă și de la PSG, dar să joc pentru Barça alături de Messi e un vis”, a declarat mijlocașul de 21 de ani, cel mai scump fotbalist batav. 86 de milioane de euro, incluzând 11 milioane bonusuri.

Tot în 2019, gruparea catalană mai are o țintă. Adrien Rabiot, un tânăr de 23 de ani crescut chiar la Academia lui PSG. L-a convins să nu-și prelungească înțelegerea lângă Eiffel, iar la vară îl poate aduce liber de contract. Gratis! 

400.000.000 €va fi clauza de reziliere a contractului încheiat de Frenkie de Jong cu Barcelona

10.000.000 €va fi salariul anual al lui De Jong (contract până în 2024), plus bonusuri de 6 milioane

va fi numărul purtat de mijlocașul batav pe Camp Nou, faimosul număr al lui Xavi Hernández în blaugrana

30 de ani au trecut de la transferul olandezului Ronald Koeman de la PSV Eindhoven la Barcelona (1989)

Vezi și:

VIDEO + FOTO Barcelona e cu un pas în afara Cupei Spaniei, după 0-2 cu Sevilla » Catalanii, fără gol după 39 de meciuri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează