INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Războinicii » Cum s-a transformat Chelsea dintr-o echipă resemnată în forța care domină fotbalul britanic

Kante, în stânga, îl deposedează pe Wijnaldum // Foto: Reuters
Kante, în stânga, îl deposedează pe Wijnaldum // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2017 00:00

Conte pe bancă, David Luiz și Kante în teren. ”Trioul” care a transformat-o pe Chelsea dintr-o echipă resemnată, sezonul trecut, într-o mașină de luptă.

Nu mai e nicio îndoială. Chelsea se îndreaptă cu pași apăsați spre al 6-lea său titlu de campioană. La Liverpool, pe Anfield, a făcut din nou dovada. E prea puternică, prea stabilă, pentru a mai putea fi ajunsă de urmăritoarele sale. Chiar dacă au mai rămas de jucat 15 etape.

Fin tactician

Albaștrii sunt, în primul rând, cu totul altă echipă decât aceea care termina sezonul trecut pe un modest loc 10. Ingredientele-minune? Acest motivator și fin tactician care e Antonio Conte, pe bancă. Și doi veritabili războinici în teren: David Luiz și N'Golo Kante.

L-a reinventat

Când a revenit la Chelsea, de la PSG, mulți s-au întrebat ce-o mai vrea și Conte cu acest fundaș de 29 de ani care părea să fi spus deja ce avea de spus în fotbalul mare? Italianul i-a redat încrederea de sine, l-a ajutat să-și ajusteze jocul, iar Luiz nu doar că nu mai gafează. Marchează goluri importante, ca la Liverpool!

Noua inimă

Dar jucătorul care pare s-o fi scos-o cu adevărat pe Chelsea din letargia stagiunii trecute e N'Golo Kante. Francezul s-a potrivit perfect în angrenajul lui Conte, devenind noua inimă a echipei. O mașină de recuperat mingi. Cât de vital e Kante se vede și la Leicester. Fără el, campioana sezonului trecut a ajuns la două puncte de retrogradare!

"Mental suntem fragili"

Arsenal are nevoie de un psiholog. Sau așa a lăsat să se înțeleagă managerul Arsene Wenger după 1-2 cu Watford: "Mental suntem fragili. Probabil, jucătorii au crezut că după 5-0 cu Southampton, în Cupă, ajunge 90 la sută implicare pentru a câștiga astăzi. Nu merge așa!". Iar portarul Cech a recunoscut: "Am pierdut șansa de a ne apropia de Chelsea. Mai ales că sâmbătă jucăm pe Stamford Bridge".

"Pentru mine, omul meciului de pe Anfield a fost Kante, nu David Luiz. E un coșmar să joci împotriva lui"
Steven Gerrard, fost căpitan Liverpool          

11,60kilometri a alergat Kante (Chelsea) marți. Al doilea după Henderson (Liverpool)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează