INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Implozie la barajele pentru Campionatul Mondial! 3 naționale NU mai vor să joace în Rusia: „FIFA și UEFA să intervină”

Federațiile de Fotbal din Polonia, Suedia și Cehia susțin la unison că Rusia nu ar mai trebui să găzduiască meciurile de calificare la Campionatul Mondial de luna viitoare (traseul B al barajului). Foto: Imago +29   FOTO
Federațiile de Fotbal din Polonia, Suedia și Cehia susțin la unison că Rusia nu ar mai trebui să găzduiască meciurile de calificare la Campionatul Mondial de luna viitoare (traseul B al barajului). Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 24 februarie 2022 18:27 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 18:50

Federațiile de Fotbal din Polonia, Suedia și Cehia susțin la unison că Rusia nu ar mai trebui să găzduiască meciurile de calificare la Campionatul Mondial de luna viitoare (traseul B al barajului), după invazia din Ucraina dictată de Vladimir Putin.

Rusia a invadat Ucraina » Insula Șerpilor, capturată!
RĂZBOI
Rusia a invadat Ucraina » Insula Șerpilor, capturată!

Polonia, Suedia și Cehia nu vor să joace în Rusia meciurile de calificare la Campionatul Mondial

Polonia ar trebui să înfrunte naționala Rusiei, la Moscova, pe 24 martie. Dacă Rusia câștigă, atunci tot ea ar găzdui partida decisivă cu Suedia/Cehia din 29 martie.

„Ne așteptăm ca FIFA și UEFA să reacționeze imediat și să prezinte soluții alternative în ceea ce privește locurile în care ar putea fi jucate aceste meciuri de baraj care se apropie”, susțin cele 3 federații într-o scrisoare comună.

Pe baza evoluției alarmante actuale a conflictului dintre Rusia și Ucraina, inclusiv situația de securitate, Asociațiile de Fotbal din Polonia, Suedia și Republica Cehă își exprimă poziția fermă conform căreia meciurile din play-off de calificare la Campionatul Mondial, programate pe 24 și 29 martie 2022, nu ar trebui să se dispute pe teritoriul Federației Ruse. 

Semnatarii nu se gândesc să călătorească în Rusia și să joace meciuri de fotbal acolo. Escaladarea conflictului militar pe care o observăm implică consecințe grave și o siguranță considerabil mai scăzută pentru echipele noastre naționale și delegațiile oficiale. 

Federațiile de Fotbal din Polonia, Suedia și Cehia

Implozie la barajele pentru Campionatul Mondial! 3 naționale NU mai vor să joace în Rusia: „FIFA și UEFA să intervină”

Zorii războiului » 25 de fotografii tulburătoare din Ucraina bombardată de rachetele Rusiei lui Putin

Cozi lungi și la bancomatele din Mariupol
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Kiev se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Kiev se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
+25 FOTO

Răzvan Luțac, jurnalist GSP.ro & Libertatea: „Putin nu avea motive să atace Ucraina”

Citește alte știri despre războiul din Ucraina:

Ioanițoaia a luat legătura cu Mircea Lucescu, blocat la Kiev: „Mi-a zis: «Imaginile de la televizor sunt terifiante, dar în jurul meu încă e liniște»”

Fotbalistul român care a reușit să părăsească Ucraina, după invazia rușilor: „Am găsit mașină, ieșim prin Polonia”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
233786397008461
Florea Paun  •  25 Februarie 2022, 17:54

Mamiferele sunt animale care se bazeaza pe vasalitate. La fel si oamenii. In lumea asta, doar Elvetia a reusit sa isi castige statutul de neutralitate. Restul, sunt vasalele cuiva. Ca vrei sa nu. Rusii nu incearca acum decit sa ii transforme pe ucraineni in vasalii lor. Sa nu ii ia americanii . Deci cind te intrebi cu cine preferi sa fii, adica a cui vasal, indiferent ca te numesti partener, cantaresti avantajele si dezavantajele. Nu conteaza ce naiba face liderul. Vrei un stat stalinist, mergi cu rusia. Vrei unul democratic, mergi cu ceilalti. Mai devreme sau mai tarziu, indiferent cu cine esti acum, vei fi cu urmasii dinastiei Ming.

buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  25 Februarie 2022, 12:42
Postat de catalin.palcu pe 25 Februarie 2022, 00:45

ce legatura are una cu alta ?? scoatem de la naftalina povesti vechi ca sa justificam agresiunea ruseasca. constient sau nu , practici whataboutism. poti sa dai o cautare in google sa vezi ce e. si daca americanii sunt rai, asta nu inseamna ca rusii sunt buni sau ca au o justificare pt ce fac acum.

De la ce naftalina? Americani acum 2-3 "zile" au bombardat cu o drona un bloc de civili si au ucis cred ca 19 copii. Ce naftalina? Acum invata engleza bine ca poate de data asta te vor duce in America, nu ca acum cativa zeci de ani la Yalta.

cirus11
cirus11  •  25 Februarie 2022, 01:27
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Conteaza care ii bun pentru Romania si care este rau dragul meu, nimic altceva. Nu facem noi judecati de valoare si nu suntem justitiarii globului. Asa cum Putin acum cucereste Ucraina si probabil o s-o inglobeze in Rusia fix la fel poate sa faca si cu alte state. O sa continue cu Moldova, care nu are armata si este fix aici, e simplu... apoi poate sa continue cu Georgia, Armenia, cine-l poate opri? nimeni. Asa cum acum a spus ca Ucraina nu are dreptul la statalitate, la fel poate face si cu celelalte...

Vezi toate comentariile (45)
Comentează