INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

Răzvan Lucescu, nominalizat la titlul de antrenorul anului în Orientul Mijlociu: „Pentru mine, contează doar să câștig cu echipa!”

Articol de - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 10:25

Răzvan Lucescu (50 de ani), tehnicianul lui Al-Hilal, a fost nominalizat la titlul de antrenorul anului în Orientul Mijlociu, în urma rezultatelor foarte bune obținute în ultima perioadă.

După ce a câștigat Liga Campionilor Asiei și a atins semifinalele Mondialului Cluburilor, Răzvan Lucescu rămâne pe un traseu ascendent și în campionat la Al-Hilal.

Vrea să cucerească și titlul în Arabia Saudită. Marți seară, a învins-o acasă pe Al-Ahli (3-1), un meci dificil cu echipa pregătită de elvețianul Christian Gross (ex-Grasshopper, Tottenham și Stuttgart), și a ajuns la doar două puncte în spatele liderului Al-Nasr, cu o restanță de disputat.

„Totul se construiește zi de zi"

Întrebat cum reușește să-i motiveze pe albaștri după performanțele de la sfârșitul lui 2019, fără a avea deloc pauză în această perioadă, antrenorul în vârstă de 50 de ani e convins că „totul se construiește zi de zi, antrenament după antrenament, ședință după ședință. Chiar și după discuții atunci când sunt jucători nemulțumiți, discuții care în final trebuie să aibă un rol constructiv, astfel de lucruri se reglează. Se formează o mentalitate, o dorință de a câștiga fiecare partidă. Și câștigi, inclusiv când nu joci excelent".

Răzvan crede că „echilibrul este esențial în toate situațiile. O victorie să fie ceva normal, iar un rezultat negativ să nu afecteze decât atât cât trebuie, pentru ca echipa să fie foarte motivată pentru următorul meci". 

Se duelează cu un lusitan și un spaniol 

Tehnicianul lui Al-Hilal tocmai a fost nominalizat de Confederația asiatică la titlul de antrenorul anului în Orientul Mijlociu. Alături de el, portughezul Hélio Sousa, care a câștigat Cupa Golfului în premieră cu naționala din Bahrein, spaniolul Félix Sánchez (Qatar), Ibrahim Fajr (Siria) și Bassem Marmar, ultimul cucerind AFC Cup cu echipa libaneză Al-Ahed.

Aflând de nominalizare, Lucescu a râs: „Pentru mine, contează doar să câștig cu echipa".

vezi și:

Tentativă de omor! Darko Kovacevic, ținta unui atac armat: „Era în stare de șoc”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează