INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Răzvan Lucescu, provocator: „Vreau să văd câți antrenori români sau greci au mai ajuns în sferturile unei cupe europene”

Răzvan Lucescu le reamintește tuturor performanțele sale în Grecia. Foto: Instagram
Răzvan Lucescu le reamintește tuturor performanțele sale în Grecia. Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 14:56 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 17:20

Înaintea celui de-al 5-lea sezon la PAOK Salonic, Răzvan Lucescu (54 de ani) le reamintește tuturor performanțele sale în Grecia, dar și cu Rapid sau în Arabia Saudită, cu Al-Hilal.

Răzvan Lucescu se pregătește să atace al 5-lea său sezon la PAOK. După ce, în primul mandat, (2017-2019), a câștigat titlul și două Cupe ale Greciei, antrenorul nu a mai luat niciun trofeu de când s-a întors la Salonic, în 2021. Dar a jucat „sferturile” Conference League în 2021-2022 (1-2 și 0-1 cu Marseille) și a disputat două finale de Cupă, ambele pierdute (0-1 cu Panathinaikos și 0-2 cu AEK).

Între cele două perioade la PAOK, a cucerit Liga Campionilor Asiei cu Al-Hilal (a avut hattrick de cupe în Arabia Saudită).

Motivul pentru care CSA Steaua cere garanții atât de mari: detaliu neștiut la gazonul din Ghencea!
CSA STEAUA
Motivul pentru care CSA Steaua cere garanții atât de mari: detaliu neștiut la gazonul din Ghencea!

Răzvan Lucescu: „Tot ce am realizat a fost un motiv de mândrie”

Într-un interviu pentru Gazzetta.gr, antrenorul în vârstă de 54 de ani îi provoacă pe tehnicienii români și greci. Vorbind despre ultimele două stagiuni la PAOK, a spus: 

Poate că nu am mai adus trofee și îmi pare rău, dar am fost an de an acolo, în luptă, până în ultima clipă. În 2021-2022, am jucat 59 de meciuri în total, repet, 59. Am fost în Top 5 al echipelor după numărul partidelor. A fost o misiune uriașă. 

Vreau să văd câți antrenori români sau greci au mai ajuns în sferturile unei cupe europene sau câți au mai câștigat Liga Campionilor pe alt continent! Vreau să văd asta! E ceva cu care mă mândresc. Sunt mulți antrenori care se bat să învingă și nu reușesc. Pentru mine, tot ce am realizat a fost un motiv de mândrie, de mare mândrie”.

Răzvan Lucescu: „A fost o greșeală din partea mea”. De două ori

Are două regrete. Unul acum, după ce a spus că PAOK nu are nicio șansă la titlu. „Nu sunt prost", a reacționat el, conștient că declarația sa inițială a făcut valuri la Salonic. „A fost o greșeală din partea mea să afirm că nu putem fi campionii Greciei. Insist, cea mai corectă abordare e să jucăm meci cu meci, momentan avem două «finale», dubla cu Beitar Ierusalim (n.r. în turul 2 preliminar de Conference)".

Al doilea regret, modul cum a procedat în vestiar spre sfârșitul sezonului trecut. „Am pus multă presiune pe echipă. În play-off, am fost hotărât să câștigăm titlul. Simt că a fost o eroare. Nu era un grup de jucători capabil să înfrunte meciuri atât de intense și să poată fi încărcat cu extrapresiune".

Răzvan Lucescu: „E incredibil că tatăl sau mama unui jucător pune clubul sub presiune”

Antrenorul nu a ascuns un motiv de supărare. Îl deranjează anturajul tinerilor jucători de la PAOK, din trecut și din prezent. Are în primul rând un mesaj pentru elevii săi: „Dacă vor să învețe, să înțeleagă, va fi bine pentru ei, pentru că tot ce am în minte e să-i ajut să crrească. Dacă nu vor să fie mai buni nu vor avea viitor în fotbal”.

Și un mesaj, mult mai tăios, pentru apropiații jucătorilor. „Atmosfera din jurul lui PAOK s-a schimbat mult în ultimii ani și sunt surprins. 

Există tineri talentați, dar cu o proastă educație și explic acest lucru. Foarte greșit educați de oamenii care sunt în jurul lor și care se gândesc doar la câștigurile personale. E incredibil că un club precum PAOK e pus sub presiune de tatăl unui jucător, de mama unui jucător, de mătușă, unchi sau nepot, de un manager care e prieten cu vărul jucătorului. E inacceptabil! Domnilor, opriți-vă! 

Distrugeți viitorul copiilor, nu-i lăsați să se dezvolte corect, cu o educație profesională corectă. Pun presiune și, într-un final, acești copii vor fi distruși. Lăsați jucătorii să fie liberi, să se maturizeze, să devină adulți. Acești părinți, aceste rude, acești agenți să-i lase în pace!”. 

Obiectivele nu sunt stabilite de mine, dar ele trebuie să fie realiste. Un club deștept stabilește obiective corecte și fanii deștepți înțeleg care e obiectivul real și susțin echipa total pentru atingerea lui. 

- Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

VIDEO. Răzvan Lucescu, despre situația de la PAOK: „Nici nu aveți idee ce fel de presiune e în Grecia”

Citește și:

Televizarea partidei Sheriff - Farul e-n aer! Ultimele detalii de la Tiraspol

România a cerut UEFA să găzduiască o nouă finală de Europa League la București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
vraca56
vraca56  •  19 Iulie 2023, 10:27

domnilor încetați sa mai puneți nu știu ce calități pe niște papagali care au prins estul în fotbal nu vestul precum BOLONI și se lauda cu primitivii aia ca una ca alta. întreb , credeți ca un LEO GROZAVU NU ar fi făcut cariera în țările unde conducătorii de cluburi baga bani la greu crezind ca ...? Sigur ca da plus alți antrenori . Ușor cu minimum de calificare sa ai un prostănac de șef de club care sa bage bani la greu sa -ți aducă jucatori. Antrenorul roman de afara este ca în bancul cu Rabi și enoriașul care vine la el ca ii murea o găinușe în cotetz. dupa ce Rabi îl pune pe enoriaș sa mute cotețul în toate punctele cardinale pentru ca tot murea o găinușe ii spune enoriașului " tu mai ai găinușe ca eu mai am multe idei." Pai mai au ei curajul sa antreneze în România. Au inteligenta sa isi dea seama ca nu pot decit așa afara cu papagali care baga bani. In România ar fi ratați cu pedigree. Sa ne lase!

akafreak88
akafreak88  •  18 Iulie 2023, 19:26

oare cine... ala care te-a si batut in sfertul tau european si care s-a dus si mai sus de sferturi, si anume Olaroiu... ce infumurat si *** asta.... ceva titluri, cupe, supercupe castigate ai?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robert_0731
robert_0731  •  18 Iulie 2023, 16:59

Olaroiu entered the chat ... Razvanel left the chat

Vezi toate comentariile (5)
Comentează