INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Răzvan Lucescu, remiză cu AEK, dar se păstrează lider » E la 3 meciuri de recordul lui PAOK

PAOK, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat ieri cu AEK.
PAOK, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat ieri cu AEK.

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2024 11:20 / Actualizat luni, 12 februarie 2024 12:33

Răzvan Lucescu (54 de ani) și-a prelungit la 8 meciuri seria fără eșec în Grecia, 1-1 cu AEK, și rămâne pe primul loc, la un punct peste Panathinaikos. Antrenorul lui PAOK este mulțumit cu rezultatul: „Nu trebuia să complicăm fotbalul. Meritam să învingem, dar important e că nu cedăm șefia. Am avut mai multe ocazii și am răsuflat ușurat că am egalat”.

Aproape nouă luni s-au scurs de la ultima înfrângere acasă pentru Răzvan Lucescu (0-1 cu Olympiakos). De-atunci PAOK a înșirat 20 de partide (16 succese și 4 remize) pe teren propriu în toate competițiile. Ultimul egal a venit aseară (1-1 cu AEK Atena), grație unui gol în penultimul minut de Kedziora, ce a anulat avantajul luat de oaspeți, prin Eliasson (47).

Șumudică și-a făcut calculele după prima victorie în 8 meciuri: „Nu poate spune nimeni nimic!” » Turcii au scos de la „naftalină” un videoclip de acum 3 ani
TURCIA
Șumudică și-a făcut calculele după prima victorie în 8 meciuri: „Nu poate spune nimeni nimic!” » Turcii au scos de la „naftalină” un videoclip de acum 3 ani

Răzvan Lucescu: „Am avut ocazii mai multe și mai clare!"

Antrenorul român, care cu două zile înaintea meciului își reînnoise contractul până în 2027, nu a făcut un capăt de țară pentru cele două puncte pierdute la Salonic.

 „Nu trebuie să complicăm fotbalul. Meritam să învingem, întrucât am avut mai multe ocazii, însă important e că nu am cedat șefia. Am răsuflat ușurat că am egalat în final. În meciurile în care nu poți câștiga, este important să nu pierzi. 

Mă simt satisfăcut de jocul echipei în fața unui adversar puternic, agresiv, rapid, care a profitat de prima noastră eroare și a deschis scorul. Am discutat cu jucătorii la pauză și le-am spus că AEK nu se poate menține la aceeași intensitate. În repriza a doua trebuia să fim concentrați la maxim, puteam întoarce rezultatul".

Răzvan Lucescu bănuiește c-a avut un penalty neacordat

Lucescu junior a preluat o axiomă folosită des pentru a rezuma ce s-a întâmplat în ciocnirea cu AEK Atena: „Când nu poți câștiga este important să nu pierzi. Am dovedit că suntem superiori, și ca număr de oportunități, și ca manieră de joc. 

Elevii mei au încercat să marcheze și nu au reușit decât spre sfârșit. Răzvan a făcut o scurtă referire și la arbitrul azer Olivar Agayev, care a dirijat derbyul, pe Toumbas: „Există un dubiu la contactul în careu dintre Vida și Samatta, nu am revăzut faza. Arbitrul a dat până la urmă ceea ce a crezut el".

Sunt fericit să mai stau încă trei ani într-un loc pe care îl iubesc, pe banca unei echipe cu care emoțional este un pic complicat să rezonezi, la fel și cu orașul. Nu vreau să mă gândesc la situațiile de moment, mă concentrez pe următorul meci. Nu a fost o problemă să rămân sau nu
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

A ajuns la doar trei meciuri de recordul all-time al clubului!

După ce atinsese cota de 100 de succese în 152 de meciuri ca antrenor al lui PAOK (plus 28 de egaluri și 24 de eșecuri), Răzvan Lucescu mai are nevoie doar de trei jocuri pentru a deveni tehnicianul cu cele mai multe meciuri ca antrenor al „alb-negrilor" în istoria clubului! 

În prezent, lider este Angelos Anastasiadis, care, în 154 de întâlniri, a înregistrat 95 de victorii, 25 de remize, 33 de înfrângeri. Răzvan și-a început cariera la PAOK cu un nul în campionat contra lui Levadiakos și primul triumf a venit pe 27 august 2017, PAOK-Kerkira. 3-1.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Xavi, nemulțumit de apărarea Barcelonei: „Continuăm să facem cadouri”
BARCELONA - GRANADA 3-3
Xavi, nemulțumit de apărarea Barcelonei: „Continuăm să facem cadouri”
„Elefanți” pe acoperișul Africii! » Coasta de Fildeș răstoarnă dramatic finala cu Nigeria și își trece în cont a treia Cupă
NIGERIA - COASTA DE FILDEȘ
„Elefanți” pe acoperișul Africii! » Coasta de Fildeș răstoarnă dramatic finala cu Nigeria și își trece în cont a treia Cupă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează