INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

EXCLUSIV // VIDEO Răzvan Lucescu a dezvăluit condițiile dure în care a câștigat titlul în Grecia cu PAOK: „A fost ca niciodată. Fiecare echipă din Atena a avut și forță, și conexiuni politice”

Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 12:28 / Actualizat luni, 27 mai 2024 20:41

Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul proaspăt campion în Grecia cu PAOK, a fost prezent în studio-ul Gazetei Sporturilor la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Tehnicianul a mărturisit care au fost dificultățile de care a avut parte în acest sezon.

Prezent în studioul GSP, Răzvan Lucescu a spus că a avut un sezon foarte dificil în Grecia, din prisma faptului că cele 3 echipe rivale din Atena (AEK, Olympiacos și Panathinaikos) au fost foarte puternice. Acesta a declarat că rivalele au avut inclusiv avantaje politice în fața lui PAOK.

Răzvan Lucescu vorbește despre rivalitatea cu echipele din Atena: „S-a creat o frustrare, resimțim această emoție foarte puternic”

„A fost un campionat foarte greu, toate echipele din Atena au investit cum nu au făcut-o niciodată. Jucători, antrenori cu nume. Fiecare cu conexiuni și fortă politică. A jucat fiecare cu fiecare în play-off, a fost foarte complicat.

A fost titlul obținut în ultimul joc împotriva lui Aris. A fost obținut ca într-o finală. Dacă am fi primit gol în minutul 90, am fi pierdut campionatul. Am reușit, am mers de la un meci la altul.

Să fiu foarte obiectiv, există o mare frustrare și un sentiment de a fi tot timpul dat la o parte din parte celor care trăiesc în Salonic. Atena e Atena și desconsideră Salonicul. S-a creat o frustrare față de Atena, resimțim această emoție foarte puternic.

În Atena este rivalitatea uriașă între echipele de acolo. Dacă te-ai duce acolo și ai întreba, toți ar zice că ar prefera să câștige PAOK decât o altă echipă din Atena”, a spus Răzvan Lucescu.

Antrenorul crede că diferența dintre fotbalul românesc și cel din Grecia este foarte mare, din moment ce acolo salariile ajung chiar și la 2 milioane de euro pe an.

„Cu tot respectul, e o diferență mare de valoare între fotbalul românesc și cel din Grecia. Grecia a avut două echipe în „sferturile” Conference League, una joacă finala.

În toți aceștia ani, grecii au avut permanent echipe în grupele europene. Salariile ajung și la două milioane pe an în Grecia. Nu știu cât are Bernard, dar în jur de două milioane. La PAOK, cel mai mare salariu e de un milion și jumătate”.

În momentul în care Ovidiu Ianițoaia a amimtit de episodul din martie 2018, când patronul Ivan Savvidis a intrat cu un pistol pe teren după ce arbitrul a anulat un gol extrem de important pentru PAOK în derby-ul cu AEK, Lucescu a fost vizibil deranjat de subiect.

„A trecut atâta timp de atunci, nu a mai venit la un meci de 3 ani. Nici nu mai stă în Grecia, s-a mutat în Rusia, la Rostov”.

Citește și:

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Nationala
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Nationala
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Bild și Marca se înclină în fața tricolorilor: „Cei 40.000 de fani români au scandat «Ucraina! Ucraina!». Piele de găină!”
Euro 2024
Bild și Marca se înclină în fața tricolorilor: „Cei 40.000 de fani români au scandat «Ucraina! Ucraina!». Piele de găină!”

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (2)
Luceafaru_Huilei
Luceafaru_Huilei  •  27 Mai 2024, 14:49

Ce nu înțeleg eu la acest om, dincolo de faptul că are același discurs ca al tatălui său, care acuză și găsește nod în papură la orice lucru, dar care niciodată nu își face autocritica este ușurința cu care poate afirma lucruri pe care nu le poate demonstra. Din moment ce PAOK a luat titlul, concluzionez că influența celorlalte echipe nu a fost suficientă, că altfel nu mai vedea titlul. Adică toate astrele nu s-au aliniat, arbitri, jucători, politic, conducători, că totuși PAOK a triumfat. Este fix aceeași mentalitate ca a tatălui său, care niciodată nu a avut decența să recunoască greșeala umană, ci a găsit-o în obiecte sau oameni pe care i-a considerat ostili(adversari).

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  27 Mai 2024, 13:42

Toate au avut conexiuni și ce să vezi, titlul l-au luat aia amărâți și fără prietenii...:)...tot sezonul acest antrenor a tipat cum că echipa lui e furata, diovedindu-se la final că a bătut câmpii fiindcă, logic, daca era furata, așa cum a pretins, nu ar fi fost lăsată să câștige campionatul...ori a fost o stratagema, sa strige cat mai tare " uite hoții" pentru a distrage atenția...????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează