INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL AL CLUBURILOR

Răzvan Lucescu și Al Hilal, gata de Campionatul Mondial al Cluburilor! Când joacă primul meci, cu cine poate juca în semifinale + cine transmite turneul

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 12:00

Răzvan Lucescu ajunge cu Al-Hilal în această seară la Doha, pentru startul Campionatului Mondial al Cluburilor. O victorie cu Espérance de Tunis, pe 14 decembrie, îi deschide calea spre marele meci cu deținătoarea Copei Libertadores, Flamengo. 

Au trecut 17 zile de când a câștigat Liga Campionilor Asiei, un trofeu pe care Al-Hilal îl aștepta de aproape două decenii, după un surprinzător 3-0 la general cu japonezii de la Urawa Reds. Dar fanii saudiți vor și mai mult. 

Repetă performanța lui Iordănescu?  

„De când am venit aici, în fiecare zi îmi spuneau Asia, Asia, Asia, te rugăm Asia, Asia, că nu am mai luat trofeul de 19 ani. După ce am cucerit Asia, cum am sosit la aeroport, Mondialul Cluburilor”, povestea Răzvan Lucescu râzând. În această seară, antrenorul în vârstă de 50 de ani ajunge la Doha pentru a 16-a ediție a turneului, prima în capitala Qatarului, care se pregătește de viitoarea World Cup. 

E aproape imposibil de atins finala cu Liverpool, însă Lucescu poate repeta performanța lui Anghel Iordănescu, singurul tehnician român prezent la această competiție. Calificarea în semifinale și un loc în finala mică. 

Spre un duel cu Jorge Jesus 

Oricum nu îi va fi ușor. Sâmbătă, Al-Hilal va întâlni echipa tunisiană Espérance, campioana Africii în ultimii doi ani. Și, dacă învinge, va înfrunta cea mai bună formație sud-americană. Flamengo, pregătită de lusitanul Jorge Jesus și cu Filipe Luís, Rafinha, De Arrascaeta, Diego și Gabigol printre vedete.Va fi greu cu brazilienii. La înfrângere, mai are un ultim meci. Cel mai probabil cu Monterrey (Mexic). Finala pentru locurile 3-4.  

11 ziledurează Mondialul Cluburilor, între 11 și 21 decembrie, organizat la Doha, în Qatar

PARTICIPANTE 

Liverpool (Anglia) - Liga Campionilor 
Flamengo (Brazilia) - Copa Libertadores 
Al-Hilal (Arabia Saudită) - Liga Campionilor Asiei 
Espérance (Tunisia) - Liga Campionilor Africii 
Monterrey (Mexic) - Liga Campionilor CONCACAF 
Hienghène (Noua Caledonie) - Liga Campionilor Oceaniei 
Al-Sadd (Qatar, gazdă) - Campioana Qatarului 

PREMII 

Locul 1 - 5 milioane $ 
Locul 2 - 4 milioane $ 
Locul 3 - 2,5 milioane $ 
Locul 4 - 2 milioane $ 
 

PROGRAM 

Turul 1 :

Astăzi, 19:30 (meciul 1) Al-Sadd - Hienghène 

Turul 2 

Sâmbătă, 16:00 (2) Al-Hilal - Espérance 
Sâmbătă, 19:30 (3) Monterrey - Câștigătoare meci 1 

Partidă pentru locul 5 

17 decembrie, 16:30 (4) Învinsă meci 3 - Învinsă meci 2 

Semifinale 

17 decembrie, 19:30 (5) Flamengo - Învingătoare meci 2 
18 decembrie, 19:30 (6) Învingătoare meci 3 - Liverpool 

Finala mică 

21 decembrie, 16:30 (7) Învinsă meci 6 - Învinsă meci 5 

Finală 

21 decembrie, 19:30 (8) Învingătoare meci 6 - Învingătoare meci 5 

Televizare:  7 meciuri live pe TVR HD 

Această ediție a competiției va putea fi urmărită pe TVR HD. Cu excepția meciului de deschidere, de astăzi (care va fi înregistrat, de la ora 00:30), toate celelalte șapte partide vor fi transmise în direct.  

Anghel Iordănescu, învins de São Paulo 

Primul antrenor român care a participat la Mondialul Cluburilor a fost Anghel Iordănescu. În 2005, după ce a cucerit Liga Campionilor Asiei cu Al-Ittihad (a doua oară, după succesul cu Al-Hilal), a ajuns la turneul organizat în Japonia. A câștigat la debut, 1-0 cu Al-Ahly (Egipt, campioana Africii), apoi a pierdut semifinala cu puternica FC São Paulo. 2-3 cu echipa braziliană, antrenată de Paulo Autuori și care îi avea printre titulari pe Rogerio Ceni, Lugano, Marcio Amoroso și Aloisio. În finala mică, 2-3 cu Deportivo Saprissa (Costa Rica). Al-Ittihad avea atunci o singură vedetă: Mohammed Kallon (Sierra Leone), fost atacant la Inter Milano.  

Ovidiu Hațegan e reprezentantul Europei 

Meciurile de la FIFA Club World Cup vor fi conduse de 5 arbitri de pe 5 continente, Ovidiu Hațegan (foto) reprezentând Europa. El va fi ajutat de asistenții săi obișnuiți, Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Nu va lipsi Video Assistant Referee.  

Ovidiu Hațegan (România) - Europa 
Roberto Tobar (Chile) - America de Sud 
Ismail Elfath (SUA) - CONCACAF 
Mustapha Ghorbal (Algeria) - Africa 
Abdulrahman Al-Jassim (Qatar) - Asia 
 

Două stadioane, unul pentru CM 

Turneul va fi organizat pe două arene din Doha, capitala Qatarului. Cea mai importantă este Khalifa International (45.416 locuri), care va găzdui meciuri și la Mondialul din 2022. Al doilea stadion e "Jassim bin Hamad", cu 11.918 locuri. 
 

Nou format din 2021 

După două ediții succesive în Qatar (2019, 2020), Mondialul Cluburilor se va muta în China în 2021 și va avea un nou format, o minicopie de CM. În loc de 7, vor fi 24 de echipe participante. Nici perioada nu va mai fi aceeași. Nu se va mai disputa în decembrie, ci în iunie-iulie. FIFA are ca țintă înlocuirea Cupei Confederațiilor cu Mondialul Cluburilor.

VEZI ȘI: 

VIDEO Ianis Hagi, faza serii în Liga Campionilor! Dribling de senzație în fața lui Kostas Manolas

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
leutoltean
leutoltean  •  11 Decembrie 2019, 13:01

TVR HD nu mai există de o lună, voi pe ce lume trăiți?

cneius
cneius  •  11 Decembrie 2019, 12:42

Liga Campionilor Oceaniei ??? Habar nu am avut ca exista...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează