INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT PELE

„Regele e mort” » Reacții din lumea fotbalului după dispariția legendarului atacant » Neymar, copleșit de emoții: „Înainte de Pelé, 10 era doar un număr!”

Lumea fotbalului deplânge moartea lui Pele / Sursă foto: Guliver/Getty Images +31   FOTO
Lumea fotbalului deplânge moartea lui Pele / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 29 decembrie 2022 21:13 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 23:59

Lumea fotbalului deplânge moartea lui Pele, brazilianul considerat de mulți unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Acesta a încetat din viață joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o îndelungată suferință. 

Tot ceea ce suntem ți se datorează ție! Te iubim la infinit. Odihnește-te în pace”, a reacționat fiica acestuia, Kely Nascimento. 

Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea lui nu va fi uitată niciodată. Odihnește-te în pace, Rege”, a scris Kylian Mbappe, cel care avea o relație specială cu fostul mare fotbalist brazilian.

A murit Pelé » Fotbalul și-a pierdut Regele! Și-a petrecut ultimele 30 de zile pe patul de spital
TRAGEDIE
A murit Pelé » Fotbalul și-a pierdut Regele! Și-a petrecut ultimele 30 de zile pe patul de spital

Reacții din lumea fotbalului după dispariția legendarului Pelé: „Moștenirea ta va fi eternă!”

Înainte de Pele, 10 era doar un număr. Am citit fraza asta undeva, la un moment dat în viață. Dar această propoziție, frumoasă, este incompletă. Aș spune că înainte de Pele fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. 

A transformat fotbalul în artă, în divertisment. Le-a dat voce săracilor, negrilor și în mare parte: A oferit vizibilitate Braziliei. Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită regelui! El a plecat, dar magia lui rămâne. Pelé este PENTRU TOTDEAUNA!!

- Neymar Jr. 

Condoleanțele mele sincere întregii Brazilii și în special familiei lui Edson Arantes do Nascimento. Un simplu „la revedere” de la eternul rege Pele nu va fi niciodată suficient pentru a exprima durerea pe care întreaga lume a fotbalului o simte în prezent. 

O inspirație pentru atâtea milioane de oameni, o referință ieri, azi și pentru totdeauna. Dragostea pe care mi-ai arătat-o mereu a fost reciprocă în fiecare moment împărtășit chiar și de la distanță. Nu va fi uitat niciodată și amintirea lui va dăinui veșnic în fiecare dintre noi iubitorii de fotbal. Odihnește-te în pace, Regele Pelé!

- Cristiano Ronaldo

Dumnezeu să te odihnească în pace, Rege al Fotbalului! Își mulțumesc pentru gloria eternă oferită Braziliei și fotbalului. Moștenirea ta va fi eternă.

- Casemiro, mijlocaș Brazilia

Odihnească-se în pace una dintre legendele acestui sport. Cele mai sincere condoleanțe! Lumea fotbalului plângea pierderea Regelui Pele.

- Iker Casillas, fost portar Spania&Real Madrid

Și Liverpool, Juventus, Real Madrid sau PSG au transmis mesaje în memoria lui Pele. „O legendă, o icoană care va fi pentru totdeauna amintită. Odihnește-te în pace, Pele!”, au scris „cormoranii” pe contul oficial.

„Odihnească-se în pace cel mai mare din toate timpurile!

- Boris Becker, fost #1 ATP

A murit Pele, cel mai mare golgheter

Pele a jucat la patru Mondiale și s-a încununat cu trei titluri, performanță încă neatinsă de nimeni (1958, 1962 și 1970) și chiar foarte greu de egalat. Doar în 1966 n-a trecut de faza grupelor.

+27 FOTO

Deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate, 1.281 în 1.363 de partide, oficiale și neoficiale, și rămâne cel mai tânăr marcator din istoria CM, 17 ani și 239 de zile, cel mai tânăr autor al unui hattrick și cel mai tânăr cu gol reușit în finala din 1958, cu Suedia. Nu a vrut să se despartă de Santos, cu care a cucerit toate trofeele posibile, și a uimit lumea în amicalele disputate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace...

Citește și: 

A murit Pelé » Fotbalul și-a pierdut Regele! Și-a petrecut ultimele 30 de zile pe patul de spital

Pele, secretele „Perlei negre” » 7 povești colosale ale regretatei legendei braziliene: crize de plâns, cum și-a ales numele și de ce dribla incredibil pe spații mici

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  29 Decembrie 2022, 21:41

Dumnezeu sa-l odihneasca !!! .... un video de colectie rar vazut ...culmea este azi dim l-am vazut prima data !!! https://vm.tiktok.com/ZMFvg3nEh/

knuty
knuty  •  29 Decembrie 2022, 21:35

Cum?regele nu e asta al Vostru cu MOTOTOUL????!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează