INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CLERMONT FOOT

Reacţiile jucătorilor de la Clermont Foot după ce au aflat că vor fi antrenaţi de o femeie: "Unii au rîs, alţii mai puţin, dar am făcut nişte feţe" :D

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 07 mai 2014 22:36

Jucătorii echipei Clermont Foot din liga a II-a franceză, eşalon profesionist, nu şi-au ascuns uimirea după ce conducerea clubului a numit o femeie antrenor, precizînd că au căutat numele portughezei Helena Costa pe Google şi că au glumit pe seama ei, infomează L'Equipe.

Jucătorii echipei Clermont Foot din liga a II-a franceză, eşalon profesionist, nu şi-au ascuns uimirea după ce conducerea clubului a numit o femeie antrenor, precizînd că au căutat numele portughezei Helena Costa pe Google şi că au glumit pe seama ei, infomează L'Equipe.

"Mi s-a arătat un articol din presa portugheză care evoca această posibilitate. L-am luat ca un zvon... Dar cînd directorul sportiv ne-a anunţat decizia am fost toţi surprinşi. Am făcut nişte feţe...  Apoi am discutat între noi. ... Sincer, a fost interesant, nu a existat un scepticism prea mare. S-au făcut cîteva glume, ne-am întrebat cum va gestiona un grup de bărbaţi, dacă va putea să-şi impună autoritatea...", a declarat fundaşul stînga Emmanuel Imorou, intervievat de publicaţia franceză.

"Dacă ar fi drăguţă..." a punctat reporterul L'Equipe, iar Imorou a spus rîzînd: "Da, e adevărat că am căutat-o pe Google, dar mai mult ca distracţie decît altceva".

Citeşte şi: Istorie în fotbal » Helena Costa este prima femeie care va antrena o formaţie din primele două ligi europene

"Dacă va avea rezultate, le va deschide ochii multora"
Întrebat dacă numirea unei femei antrenor va schimba ceva din punctul de vedere al jucătorilor, el a răspuns: "Cît mă priveşte pe mine, tind să spun nu, dar va schimba ceva. E inedit. Nu ştiu dacă voi apuca să trăiesc acele momente, pentru că sînt la final de contract, dar dacă rămîn, cred că în primele zile se vor pune nişte întrebări. Schimbarea antrenorului e ceva cu care eşti obişnuit, dar schimbarea antrenorului cu o femeie... Vom vedea lucrurile diferit, dar nu am nici o părere preconcepută privind cunoştineţele ei de fotbal".

A asculta de o femeie nu este o problemă pentru Imorou, dar poate fi pentru alţii, crede el. "Dar noi nu sîntem un grup rău, aşa că nu cred că vor fi probleme. În plus, ea ştie că va fi aşteptată, că lumea fotbalului nu o va rata... Va dori fără îndoială să se impună repede, să arate că trebuie să o respectăm ca şef. Viitorul ne va spune dacă este o alegere bună. Dacă nu va avea rezultate, se va spune că nu a avut pentru că e femeie. Dar dacă va avea, le va deschide ochii multora", a adăugat fotbalistul.

Portugheza Helena Costa a fost numită la conducerea tehnică a echipei profesioniste franceze Clermont Foot, devenind femeia care antrenează la cel mai înalt nivel în fotbalul european.

Sursă: Mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  08 Mai 2014, 07:48

Nu o sa stea prea mult ...

dash.berlin
dash.berlin  •  08 Mai 2014, 00:19

Daca promoveaza cu Clermont ii va lua locul porcughezului la Chelsea :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează