INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Real Madrid, acuzată de rasism de către un fost jucător: „Dacă eram alb, sigur aș fi avut succes!”

Freddy Rincon, alături de Costel Gâlcă într-un meci Columbia - România de la Cupa Mondială din 1998, scor 0-1 // sursă foto: Guliver/gettyimages
Freddy Rincon, alături de Costel Gâlcă într-un meci Columbia - România de la Cupa Mondială din 1998, scor 0-1 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 mai 2020 18:07

Freddy Rincon (53 de ani), fostul fotbalist al lui Real Madrid din sezonul 1995/1996, a mărturisit că rasismul ar fi motivul pentru care nu s-a impus la formația iberică.

Într-un interviu pentru publicația Gol Caracol, columbianul a vorbit despre sezonul petrecut la echipa „blanco” și a dezvăluit de ce nu a avut succes acolo. „Nu am fost victima rasismului în fiecare zi, însă în cadrul clubului, da. Dacă eram alb, aș fi avut succes acolo”, a declarat Rincon.

Un an petrecut la Real Madrid

Freddy Rincon a ajuns la clubul spaniol în 1995, de la Napoli, însă a părăsit Real Madrid peste doar un sezon, în vara anului 1996.

Mijlocașul central a disputat 21 de meciuri pentru echipa din Madrid, fără a marca vreun gol. Atunci, pe banca tehnică a madrilenilor se afla Jorge Valdano, cu care columbianul Rincon nu a avut cea mai bună relație: „Cu Valdano a fost foarte dificil, mă simțeam sub presiune tot timpul, dar îi sunt recunoscător pentru că m-a transformat într-o persoană matură”.

Real Madrid? „Cea mai bună echipă din lume”

„Vestiarul lui Real Madrid era unul cu multe egouri și plin de mândrie, ceea ce face echipa să fie cea mai bună din lume”, a spus Rincon, care a ținut să adauge că „să fiu aproape de asemenea jucători a fost bine pentru mine, mi-am făcut mulți prieteni”.

Freddy Rincon s-a retras din fotbal în 2013, după o carieră în care a mai evoluat la formații precum CD America, Palmeiras, Corinthians, Cruzeiro, Santos.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre La Liga:

Autoritățile din Spania au decis » Când vor relua antrenamentele echipele din La Liga

VIDEO. 15 ani de la primul gol al lui Messi pentru Barcelona » Câte goluri și trofee și-a trecut Balonul de Aur în palmares de atunci

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  01 Mai 2020, 20:44

Toti trantorii gasesc scuza asta, e cea mai usuoara.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează