INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM AL CLUBURILOR

Real Madrid s-a calificat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor! Când și pe cine va înfrunta

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 08 februarie 2023 23:04 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2023 23:05

Real Madrid a trecut cu 4-1 de Al Ahly și o va înfrunta pe Al-Hilal în finala Campionatului Mondial al Cluburilor. 

Egiptenii de la Al Ahly s-au calificat cu șansă la actuala ediție a Campionatului Mondial al Cluburilor. Au cedat în finala Ligii Campionilor Africii împotriva lui Wydad, dar au profitat de calitatea de gazdă a formației marocane și au primit o invitație.

Incredibil! Daniel Paraschiv îl refuză pe Mircea Lucescu: „Nu sunt pregătit să risc!”
FC Hermannstadt
Incredibil! Daniel Paraschiv îl refuză pe Mircea Lucescu: „Nu sunt pregătit să risc!”

Real Madrid - Al Ahly, semifinală spectaculoasă la Mondialul Cluburilor

Al Ahly a trecut în „optimi” de Auckland City (Noua Zeelandă), în „sferturi” de Seattle Sounders (Statele Unite ale Americii), dar Real Madrid a fost o nucă mult prea tare. 

Campioana Europei, cea mai titrată formație din istoria Mondialului Cluburilor, cu 5 trofee, a deschis scorul în minutul 42, când Vinicius Junior a profitat de o serie de erori în defensiva adversă, apoi l-a lobat elegant pe portar.

Elevii lui Ancelotti au dublat avantajul la prima acțiune a primei părți. Valverde a fost atent pe recuperare și a intrat cu mingea până în plasă.

Africanii nu au cedat. Au redus din diferență în minutul 65, prin penalty-ul transformat de Ali Maaloul. Au rămas în joc și după lovitura de la 11 metri irosită de Luka Modrid, iar finalul a fost unul mai tensionat decât se așteptau madrilenii.

Rodrygo a adus liniștea în al treilea minut al prelungirilor, dar ultimul cuvânt l-a avut Sergio Arribas. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 21 de ani a marcat la prima atingere, la câteva secunde de la momentul introducerii, cu un șut la firul ierbii.

14dintre cele 18 ediții ale Campionatului Mondial al Cluburilor au fost câștigate de echipele din Europa. Real Madrid deține recordul, cu 5 trofee

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Incredibil! Daniel Paraschiv îl refuză pe Mircea Lucescu: „Nu sunt pregătit să risc!”

Președintele lui Napoli revoluționează fotbalul » Meciuri fără pauză, întreruperi de 2 minute la fiecare 10 și eliminări temporare în loc de cartonașe!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează