INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EL CLASICO

Real Madrid ar fi fost lider dacă nu exista VAR! Cum a influențat video-arbitrajul rezultatele granzilor din Spania

Articol de - Publicat duminica, 01 martie 2020 10:22

Real Madrid, în prezent ocupanta locului 2 în LaLiga, ar fi fost liderul campionatului, dacă în Spania nu s-ar fi folosit arbitrajul video. VAR a intervenit de mai multe ori împotriva Realului decât împotriva Barcelonei în acest sezon.

Într-un clasament fictiv realizat de as.com, în care nu sunt luate în considerare deciziile luate cu ajutorul arbitrajului video, Real Madrid s-ar clasa pe primul loc, având un avans de două puncte în fața marei rivale. Clasamentul real din LaLiga poate fi văzut aici.

Cinci decizii contra Real Madrid au fost luate cu ajutorul arbitrajului video: acordarea unui cartonaș roșu împotriva lui Modric în meciul cu Celta Vigo, validarea golului lui Gerard Moreno în meciul contra Villarreal și anularea a trei goluri: Jovic contra Osasuna, Hazard contra Betis și Casemiro contra Valladolid.

În comparație, arbitrajul video a luat 4 decizii împotriva Barcelonei: acordarea a două penalty-uri împotriva catalanilor, anularea unui gol al lui Messi pentru offside și validarea unui gol marcat de Gameiro, în Barcelona - Valencia.

4 victoriiare Barcelona în ultimele 4 meciuri de campionat împotriva madrilenilor disputate pe Santiago Bernabeu

În schimb, madrilenii au beneficiat de mai multe decizii venite din camera VAR decât Barcelona: trei decizii luate cu ajutorul arbitrajului video au fost în favoarea lor, în timp ce doar două decizii au fost luate în favoarea Barcelonei.

Mateu Lahoz (42 de ani) va fi arbitrul central al meciului de pe Santiago Bernabeu, în timp ce Gonzalez Gonzalez (45) va fi arbitrul din camera VAR.

4 Clasicoa arbitrat Mateu Lahoz până acum, cel mai recent duel dintre cele două echipe fiind manșa tur a semifinalelor Cupei Regelui din 2019 (scor 1-1).

Match Preview Real Madrid - Barcelona:

Real Madrid, nemulțumită de VAR

Oficialii lui Real Madrid sunt foc și pară pe modul în care arbitrii din camera VAR au gestionat ultimele meciuri ale echipei. Aceștia s-au plâns de deciziile arbitrilor din meciul pierdut la Levante (0-1) și din meciul de Champions League pierdut cu Manchester City (1-2). De asemenea, în primul Clasico al sezonului, madrilenii au reclamat faptul că VAR-ul nu a intervenit în două situații în care Varane a fost faultat în careul Barcelonei.

Al șaselea „El Clasico” de când a fost introdus VAR

Meciul de diseară va fi al șaselea Clasico de la introducerea arbitrajului video în Spania. În cele 5 întâlniri de până acum, VAR-ul a intervenit doar o dată: pentru acordarea unui penalty Barcelonei în meciul de campionat din 28 octombrie 2018, câștigat de Barcelona (scor 5-1).

Vezi și:

REAL MADRID - BARCELONA, liveTEXT de la 22:00 » El Clasico pentru titlu! Echipe probabile + cele mai tari cote

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
341520613173829
Otilia Barbu  •  01 Martie 2020, 14:47

Prezenta lui Lahoz ca arbitru la un astfel de meci spune multe despre disperarea madrilenilor care au si uitat cum e sa fii campioana Spaniei....tupeul acestui arbitru e intrecut numai de aro ganta presedintelui care l-a impus pe Modric Balon de aur ...

hhannibal
hhannibal  •  01 Martie 2020, 12:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează