INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Real Madrid - Atletico Madrid 0-0, 4-1 d.p. // Fede Valverde, marea revelație a Realului, felicitat de Simeone după faultul care a decis finala: „Nu voi uita niciodată acele cuvinte”

Articol de - Publicat luni, 13 ianuarie 2020 10:30

Tânărul mijlocaș uruguayan Fede Valverde a fost eliminat în prelungiri după un tackling din spate ca ultim apărător la Morata. 

Declarat cel mai bun jucător al finalei Supercupei câștigate de Real, 4-1 la penaltyuri cu Atlético.

Fede Valverde, acest uruguayan de numai 21 de ani, e marea revelație a acestui sezon la Real. Tânăr, ambițios, cu o mare calitate tehnică, dar și puternic fizic și matur tactic, uruguayanul se impune tot mai mult în prima echipă a Madridului. Influențând decisiv meciuri importante. Precum finala Supercupei Spaniei. El a fost declarat jucătorul derbyului cu Atlético de la Jeddah.

"Valverde a câștigat partida"

"Prin reacția sa la acea acțiune, Valverde a câștigat partida. Era normal să fie MVP", l-a lăudat Diego Simeone la sfârșit. Nu a fost un gol, nici un assist. Ci "un fault grosolan", cum îl numește Zinedine Zidane, dar antrenorul blanco a adăugat: "A făcut exact ce trebuia să facă". A fost felicitat de președintele Florentino Pérez: "Ne-a permis să rămânem în joc".

În minutul 115, Morata scăpase singur cu Courtois de la mijlocul terenului. Golul ce ar fi hotărât finala părea inevitabil. Realizând că nu-l mai poate opri altfel, Valverde s-a sacrificat. L-a lovit peste picioare, într-un tackling din spate. Cartonaș roșu. O eliminare pentru care le-a cerut scuze colegilor: "Îmi pare rău. Nu era altă cale". El și-a salvat echipa.

"Oricine ar fi procedat la fel"

În drum spre vestiare, Simeone l-a bătut pe spate și i-a spus ceva. "Au fost câteva cuvinte pe care nu le voi uita niciodată. Nu le voi dezvălui. Îl onorează", a ascuns Fede la zona mixtă. Tehnicianul învins nu a lăsat sub tăcere acel moment emoționant. "I-am zis: «Nu te îngrijora, oricine ar fi procedat la fel dacă ar fi fost în locul tău». A fost faza meciului. Esențială".

"După penaltyuri, am fugit pe teren. Eram fericit. Am fost felicitat, dar toți merităm felicitați. Și cei care au jucat, și cei care nu au jucat și ne-au dat sfaturi în pauze, spre final. Este triumful echipei"
Fede Valverde, mijlocaș Real Madrid

"Fede a fost ales MVP, mă bucur pentru el, a muncit mult în acest meci. A făcut un fault grosolan, dar era nevoie de acel fault. Important este că, la sfârșit, i-a cerut scuze și lui Álvaro Morata"
Zinedine Zidane, antrenor Real

Și Suárez s-a sacrificat pentru echipă

Gestul lui Valverde amintește de Luis Suárez. Tot un uruguayan. La Mondialul din 2010, și el s-a sacrificat pentru echipa sa. În ultimele clipe ale prelungirilor ”sfertului” cu Ghana, atacantul a plonjat și a făcut henț pe linia propriei porți, evitând golul care ar fi fost decisiv. Suárez a fost eliminat, dar Gyan a ratat acel penalty. Și naționala celestă a învins la loviturile de departajare (4-2).

Real Madrid - Atletico Madrid 0-0, 4-1 d.p. // FOTO Real suprem! Madrilenii se impun la penalty-uri în Supercupa Spaniei

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close