INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 0-4

Xavi, în extaz după ce a umilit-o pe Real Madrid pe „Bernabeu”: „Puteam da mai multe goluri” + Reacția lui Carlo Ancelotti: „Este vina mea”

Xavi Hernandez și Carlo Ancelotti
Foto: Imago +23   FOTO
Xavi Hernandez și Carlo Ancelotti Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 08:00 / Actualizat luni, 21 martie 2022 08:55

Barcelona a demolat-o pe Real Madrid chiar la ea acasă, pe „Santiago Bernabeu”, în etapa #29 din La Liga, scor 4-0. La finalul partidei, Xavi și Carlo Ancelotti au analizat prestațiile echipei lor.

La primul Clasico al lui Xavi disputat pe „Santiago Bernabeu”, Barcelona s-a impus într-o manieră clară în derby-ul cu Real Madrid, spre surprinderea multora. 

Ziarele importante din Madrid nu s-au ferit de cuvinte mari după recitalul Barcelonei pe „Bernabeu”: „Evoluție stratosferică!” / „Un «scandal»”
REAL MADRID - BARCELONA 0-4
Ziarele importante din Madrid nu s-au ferit de cuvinte mari după recitalul Barcelonei pe „Bernabeu”: „Evoluție stratosferică!” / „Un «scandal»”

Catalanii au dominat copios pe întreaga durată a partidei și doar intervențiile lui Thibaut Courtois au făcut ca scorul să nu capete proporții dezastruoase. 

Imediat după meci, Xavi, antrenorul Barcelonei, a ținut să-și laude elevii pentru prestația excepțională și dezvăluie că nici el nu se aștepta la o așa dominare a catalanilor.

Xavi: „Este o victorie de grup, o victorie de echipă, o victorie de familie”

„E o zi de bucurie pentru suporterii Barcelonei. Puteam da mai multe goluri. Nu ne așteptam să le fim superiori chiar la Madrid. Ei au avut o săptămână de odihnă, noi am ajuns vineri din Turcia. Am făcut un meci spectaculos, sunt foarte mulțumit. Am fost superiori fără îndoială, jocul și rezultatul îmi oferă o mare satisfacție și un zâmbet larg, dar trebuie să continuăm să muncim și să rămânem umili. 

Pe lângă faptul că sunt antrenor, simt ceva pentru acest club. Cred că este cel mai bun club din lume. Mă bucur foarte mult pentru jucători, au demonstrat că sunt fotbaliști grozavi și înseamnă mult. Sunt începător ca antrenor și victoria cu 4-0 îmi dă foarte multă încredere. Barcelona trebuie să continue să joace astfel. 

Nu am nevoie de nicio glorie, este mai bine ca jucătorii și Barcelona, în general, să o aibă. Este o victorie de grup, o victorie de echipă, o victorie de familie. Vreau glorie pentru familia Barcelonei. Sunt aici pentru asta”, a declarat Xavi potrivit Mundo Deportivo.

Carlo Ancelotti: „Totul a mers prost, este vina mea!”

Tehnicianul lui Real Madrid le-a cerut scuze suporterilor pentru rezultatul umilitor și își asumă această înfrângere usturătoare în fața rivalilor, însă a îndemnat ca acest meci să nu fie considerat o dramă.

„Am fost de nerecunoscut, totul a mers prost, trebuie să uităm și să mergem mai departe. Este vina mea, a antrenorului. Când s-au desprins pe tabela de marcaj, am pierdut controlul. Nu a fost noaptea noastră. Le prezentăm scuze fanilor. Trebuie să ne odihnim și să revenim peste două săptămâni. 

Este greu pentru că este un Clasico… este o lovitură. Am pierdut o bătălie, dar avem un avantaj suficient și trebuie să ne păstrăm calmul și să ne recuperăm jucătorii accidentați. Nu trebuie să facem o dramă din acest eșec”, a declarat italianul potrivit sursei citate.

VIDEO Rezumatul meciului Real Madrid - FC Barcelona 0-4

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

S-a ales praful de PSG » Parizienii, furioși. „Catastrofal”, a tunat căpitanul. Mbappe: „Nu ne respectăm”

Continuă problemele pentru Chelsea » Riscă insolvența și depunctarea!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mishu_74
mishu_74  •  21 Martie 2022, 15:05

Deja se vede mana lui Xavi. Barca continua sa aibe posesia mingii, dar nu mai pierde timpul de-a latul terenului, verticalizeaza jocul mult mai repede, plus lipsa lui Messi face ca jocul sa nu mai fie temporizat prin toate baloanele alea care trebuiau sa treaca pe la el. stiu ca este devreme, dar in catva timp, cu o defensiva ceva mai sigura, Barca revine clar la nivelul ala de sus.

archibald
archibald  •  21 Martie 2022, 14:52

Până la urmă, acest "balerin" va umbla cu un picior în buzunar!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează