INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MADRID - BARCELONA 2-1

„Los Blancos”, titlul cu numărul 35? Detaliul care aruncă în aer lupta la titlu din La Liga după victoria Madridului în „El Clasico”

Real Madrid - Barcelona 2-1 FOTO Imago +20   FOTO
Real Madrid - Barcelona 2-1 FOTO Imago

Articol de - Publicat duminica, 11 aprilie 2021 10:25 / Actualizat duminica, 11 aprilie 2021 12:04

Real Madrid s-a impus în „El Clasico”, scor 2-1 în fața rivalei din Catalonia, FC Barcelona, iar „Los Blancos” au câștigat ambele dueluri din campionat pentru prima dată după 13 sezoane.

Ultima dată când Real Madrid a realizat „dubla” în „El Clasico” a fost în stagiunea 2007/08. Sub comanda lui Bernd Schuster, madrilenii au câștigat la limită pe Camp Nou în tur, scor 1-0, iar în retur a „demolat” Barcelona pe Santiago Bernabeu, scor 4-1. În acel sezon, Madridul a câștigat titlul cu numărul 31.

Real Madrid, 3 victorii consecutive în „El Clasico” după 42 de ani

Karim Benzema a marcat superb cu călcâiul, iar Toni Kroos a mărit avantajul în prima repriză pentru „Los Blancos”. Oscar Mingueza a redus din diferență pentru Barcelona, dar formația „blaugrana” nu a găsit golul egalizator, deși a avut o bară la ultima fază a meciului, prin tânărul Ilaix Moriba.

Astfel, Barcelona a pierdut primul meci după o serie de 19 partide fără înfrângere în La Liga. Iar Real Madrid nu mai câștigase 3 „El Clasico” consecutive în campionat de 42 de ani. Ultima dată s-a întâmplat cu Luis Molowny în postura de antrenor al trupei „blanco”: 3-2 pe Camp Nou și 4-0 pe Santiago Bernabeu în 1977/78 și 3-1 în a 4-a etapă din sezonul următor.

98 de victoriiare Real Madrid în istoria în întâlnirilor directe, iar Barcelona a câștigat 96 de meciuri. „Galacticii” au marcat 293 de goluri în total, iar „extratereștrii” au înscris de 290 de ori în poarta Madridului

Real Madrid a detronat rivala din capitală și ocupă prima poziție în La Liga. Și poate rămâne pe locul 1 dacă Atletico Madrid pierde pe Estadio Benito Villamarin cu Betis Sevilla. Însă, trupa lui Zinedine Zidane are un meciuri grele în finalul acestui sezon, cu Sevilla, Athletic Bilbao și Villareal.

A fost un meci senzațional. E adevărat că a fost greu, dar am meritat victoria. Am avut șanse să înscriem și golul 3, dar e un câștig meritat. În finalul meciului, arbitrul a spus că nu a fost penalty pentru Barcelona, iar decizia îi aparține. Trebuie să ne bucurăm pentru victoria de azi și de rezultatul cu Liverpool pentru că am muncit foarte mult.

Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid

VIDEO. Gheorghe Hagi, 31 de ani de când a semnat cu Real Madrid: „A fost o onoare! Real m-a învățat să fiu mai bun”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ultimul El Clasico pentru Messi? Cifrele argentinianului în duelurile cu Real Madrid de la plecarea lui Cristiano Ronaldo

Ronald Koeman, furios după înfrângerea din El Clasico: „A fost penalty clar! Nu știu ce caută VAR în Spania”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
enigmaticul
enigmaticul  •  11 Aprilie 2021, 13:02

Mda...........Ăștia deja se consideră campioni în La Liga, asta deși Atletico joacă azi această etapă!! Ba mai mult, ei cred că nu vor pierde cu Sevilla, Villareal și Bilbao, deși mă îndoiesc că le vor câștiga pe toate. Toate cele 3 echipe din frunte păstrează șanse reale la titlu, prima șansă având-o Atletico.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează