INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Recomandări de la Orlando Popa, antrenor la Reggiana și scouter în Italia: „Izolați-vă și lăsați-vă hainele la ușă!”

Orlando Popa și familia
Orlando Popa și familia

Articol de - Publicat luni, 23 martie 2020 18:41

Orlando Popa, antrenor la Reggiana și scouter în Italia, le-a oferit câteva recomandări românilor ca să evite tragedia din aceste săptămâni din Peninsulă. Conaționalul nostru a povestit lucruri șocante

Pandemia de coronavirus a băgat mapamondul în sperieți. În Italia este principalul focar de infecție cu COVID-19, iar țara este închisă, oamenii mor zilnic cu sutele și crește alarmant numărul persoanelor infectate cu coronavirus. "Este, practic, Al Treilea Război Mondial! Nu s-a apelat la o bombă nucleară ce-ar fi distrus întreaga planetă și orice formă de viață, am ajuns să fim curățați printr-un virus", a mărturisit Orlando Popa, un antrenor român stabilit de ani buni în Italia, în Reggio Emilia, principalul oraș din provincia Emilia Romagna, a doua cea mai lovită zonă de virusul ucigaș.

Antrenor cu portarii și scouter pentru Reggiana, un om cu conexiuni multiple în fotbalul italian și românesc, Orlando Popa a explicat pentru Gazeta Sporturilor ce ar trebui să facă conaționalii noștri în aceste zile pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirusului, ca să nu ajungem să avem numărul înfiorător de cazuri din Italia.

- "Este un model pe care îl va adopta întreaga Europă. E simplu: acasă, birou, acasă. Sau înlocuim biroul cu drumul la farmacie sau la supermarket, doar în cazul în care chiar trebuie, altfel nu!"

- "Fără plimbări în parc sau pe stradă, măcar două săptămâni! Dacă am conștientiza că în acest răstimp sunt șanse mari să îndepărtăm virusul și că nu se face gaură în cer dacă rămânem izolați în case, atunci ar fi mai bine. În Italia, nu mai ai voie nici în parcuri, gata, s-a pus lacătul, s-au sigilat toate"

- "Ni s-a transmis de către oficialități că virusul se așază și rămâne și pe pantofi, astfel că ar fi indicat să ne dezbrăcăm de haine afară, până intrăm în case. Este o măsură de luat în seamă"

- "Nu trebuie să facem paradă precum englezii, care au făcut concerte ori s-au dus cu miile la meciuri de liga a patra sau a cincea. Aceiași englezi au anunțat că se așteaptă ca 80 la sută din populația țării să fie infestată, apoi să se formeze, astfel, rezistența la coronavirus"

- "Vorbiți de la o distanță de doi metri de un alt om, doar dacă e nevoie neapărat, de evitat contactele cu alți oameni, pentru că nu știi dacă el are virusul sau poate chiar tu îl ai. Serios, nu e de glumă, citeam acum un articol că sunt orașe unde nu mai există locuri libere nici în cimitire!"

- "Să ieșiți afară doar pentru necesități, să folosiți mașina, dar nu toată familia, doar unul să meargă la cumpărături! Trebuie să te protejezi pe tine și pe familia ta"

- "Fiecare să aibă grijă de el însuși, de familia lui, să stea 14 zile în autoizolare. Doamne ferește să se ajungă în România la situația care e în Italia! Majoritatea cazurilor sunt ale bătrânilor, cei mai predispuși la boală. Focarul a explodat în Milano fiindcă au adus câte 500, 1.000 de cazuri la terapie intensivă, iar acolo pur și simplu au avut puțin timp să aleagă. Știu din surse sigure, din domeniul medical, că au făcut o triere: "Pe cine intubăm? E bătrân...". Pe cei mai bătrâni i-au lăsat pur și simplu să moară... S-a făcut o triere, cine să trăiască, cine are șanse să se salveze, cine nu. Iar în România nu există aparatura din Italia"

- "Săptămâna aceasta este foarte importantă, voi, în România, sunteți încă la început. Stopați cât se mai poate, limitați numărul victimelor cât se mai poate! În Italia, sperăm doar să mai scadă numărul victimelor, altfel se închide tot, nu mai ai voie să ieși deloc din casă și se închide toată producția. Se vorbește să scoată armata în stradă să nu mai lase pe nimeni să iasă din casă! Mai sunt unii care ies să facă jogging pe stradă, dacă sunt prinși riscă amenzi uriașe".

Recomandări de la Orlando Popa, antrenor la Reggiana și scouter în Italia: „Izolați-vă și lăsați-vă hainele la ușă!”

"Până se va găsi un vaccin, probabil, spre finalul anului, o să ducem acest virus pe picioare. Englezii spun că abia în primăvara anului viitor se va găsi vaccinul! Pare un război menit să scadă media de vârstă a globului, că se ajunsese la 7 miliarde de oameni"
Orlando Popa, antrenor de fotbal

"Se ia pacientul de acasă, îl duc la spital, apoi nu mai știi nimic de el. Sunt doar două variante: ori se întoarce după două săptămâni acasă, ori te anunță că a fost incinerat! Nu poți să-l vezi, să-ți iei adio de la el, nimic, e teribil"
Orlando Popa, antrenor de fotbal

Șocant: bătrâni găsiți morți în casă

În România, numărul victimelor infectate cu coronavirus a trecut de 400. Cu toate că suntem îngrijorați, panicați, nu este chiar atât de grav comparativ cu ceea ce e în alte țări, precum Italia și Spania. Orlando Popa a transmis: "Nu poți avea acum o cifră exactă, corectă, veți realiza doar dacă se recoltează probe la toți. În Italia, la "privat", un astfel de control costă 3.000 de euro. Gratis ți se face doar când prezinți simptome clare. În Italia, dacă sunt oameni care tușesc în casă, îi lasă acolo, pot muri până vin să-i controleze, fiindcă nu mai fac față situației! S-a nimerit ca el și ea, oameni în vârstă, să moară în casă și să-i găsească peste trei zile. Autoritățile nu fac față și nu au autorizație să intre peste oricine".

Fără adunări de susținere

Un grup de suporteri ai celor de la FC Universitatea Craiova, un altul de susținători ai Stelei și un al treilea format din fani FCSB i-au încurajat pe medici în lupta cu Covid-19, arătîndu-și sprijinul prin spectacole pirotehnice sau bannere în fața spitalelor de boli infecțioase. Orlando Popa spune că nu e de glumit cu astfel de situații, ce nu trebuie să se mai repete chiar dacă sunt de încurajare pentru semenii noștri: "Băieții din galerie au făcut o acțiune inconștientă, fiindcă s-ar putea ca ei înșiși să fie în situația, din acea cauză, să se aleagă cu acest virus blestemat. Iar organele de ordine ar trebui să interzică astfel de adunări, fiindcă sunt extrem de periculoase în condițiile pandemiei".

Chipciu, discurs ieșit din tipare: „Îi înțeleg pe oamenii care s-au întors în România. Nu au condițiile domnului Hagi sau Pițurcă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rocky2
rocky2  •  24 Martie 2020, 02:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cristy82
cristy82  •  23 Martie 2020, 21:53

alt destept. oricum vom muri, asa e cand de departezi de dumnezeu, uiti de ce esti pe acest pamant: sa te nasti, sa traiesti si sa mori.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează