INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NAPOLI- AC MILAN 3-0

Reconfirmat de conducere, Inzaghi e convins: "Sînt omul potrivit pentru AC Milan"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 04 mai 2015 11:06

AC Milan l-a reconfirmat pe Pippo Inzaghi pe banca echipei pînă la finalul sezonului, în ciuda eșecului, scor 0-3, în fața lui Napoli. Echipa sa a ajuns pe locul 10 în Serie A.

" Pippo Inzaghi rămîne antrenorul Milanului pînă la finalul sezonului", a sunat mesajul conducerii rossonere. Milan a uitat să mai cîștige de 5 meciuri, de la victoria cu Palermo, 2-1, din etapa a 29-a. Au urmat de atunci două egaluri: Milan - Sampdoria 1-1, Inter - Milan 0-0 și 3 eșecuri: Udinese - Milan 2-1, Milan - Genoa 1-3 și Napoli - Milan 3-0.

Cu Napoli, Milan a rămas în inferioritate numerică după doar două minute, cînd Mattia De Sciglio a fost trimis la vestiare după un fault asupra lui Marek Hamsik. Diego Lopez a parat penalty-ul executat de Hamsik, dar s-a văzut învins de 3 ori în partea a doua a meciului, primind 3 goluri în 6 minute. Au înscris: Hamsik ('70), Higuain ('74) și Gabbiandini (76).

"A fost un meci influențat de eliminarea lui De Sciglio. Am văzut o echipă care a jucat bine timp de 70 de minute. Cînd iei gol, te pierzi puțin. Nu meritam să pierdem în felul acesta, am jucat bine timp de 70 de minute. Nu le pot reproșa nimic băieților. Am luptat din greu în 10 oameni".

*despre eliminarea lui De Sciglio

"De Sciglio e un băiat care joacă la națională, trebuie să avem răbdare cu el. Trecuseră 40 de secunde, e cea mai rapidă eliminare din istorie! Un cartonaș galben ar fi fost mai corect decît cel roșu".

Miza pe tineri

Tehnicianul și-a punctat cîteva din greșeala făcută de cînd e la Milan, a vorbit despre ce i-a lipsit echipei și a dezvăluit ce planuri are pînă la finalul campionatului.

"Le-am pus jucătorilor să revadă meciul cu Napoli din tur. Aveam o identitate atunci, apoi am avut o perioadă dificilă în ianuarie și februarie. Am renunțat la sistemul 4-3-3 timp de o lună și am greșit. Ne-a lipsit și Montolivo foarte mult, cu el pe teren echipa are o altă personalitate.

Sînt convins că acest an mă va ajuta foarte mult în cariera mea de antrenor. În etapele rămase, voi miza pe cîțiva jucători tineri. Sînt și lucruri pozitive legate de acest grup.

Eu am contract, voi merge înainte atît cît voi putea. Am fost capabil să schimb totul aici de cînd am venit, în vara trecută. Am avut 4 luni foarte bune, apoi ceva n-a mai mers. Dar sînt lucruri bune la Milan, conducerea va trage linie la finalul acestui sezon și va lua o decizie.

Contra lui Napoli, Pippo l-a trimis pe teren pe Gian Filippo Felicioli, 17 ani, jucător cu prezențe la naționala Under 18.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dora
dora  •  04 Mai 2015, 11:47

Mă cam îndoiesc că ești persoana potrivită la locul potrivit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează