INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Record pentru Dani Alves » A devenit fotbalistul cu cele mai multe titluri câștigate din istorie, după primul triumf alături de PSG

Dani Alves
(foto: Reuters)
Dani Alves (foto: Reuters)

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat duminica, 01 aprilie 2018 18:58

Dani Alves a stabilit un nou record în lumea fotbalului, devenind jucătorul cu cele mai multe trofee câștigate, după ce PSG s-a impus sâmbătă seară în finala Cupei Ligii Franței.

Echipa din Capitală a învins-o categoric pe Monaco în ultimul act al competiției, cu scorul de 3-0, iar acest succes reprezintă al 36-lea triumf pe care fundașul brazilian reușește să și-l treacă în palmares.

Alves, în vârstă de 34 de ani, i-a depășit pe legendarii Kenny Dalglish și Ryan Giggs, ambii cu 35 de trofee câștigate. În timp ce galezul a reușit această performanță doar în tricoul lui Manchester United, scoțianul a obținut 14 cupe la Celtic și 21 cu Liverpool.

Apărătorul sud-american, venit la PSG vara trecută, se află la primul succes în tricoul parizienilor, dar Alves are ocazia de a-și mări zestrea cu încă două trofee. Formația pregătită de Unai Emery sunt este aproape campioană în Ligue 1, iar în Cupa Franței este deja calificată în semifinale, acolo unde o vor întâlni pe Caen.

Dintre cele 36 de trofee câștigate până în prezent de brazilian, 23 dintre acestea au fost obținute în perioada petrecută la Barcelona (șase campionate ale Spaniei, patru Cupe și Supercupe ale Spaniei, trei Ligi ale Campionilor, Supercupe ale Europei și CM al cluburilor).

Înainte de a ajunge pe ”Camp Nou”, Dani Alves a cucerit cinci competiții cu Sevilla (două Cupe UEFA, Cupa și Supercupa Spaniei, Supercupa Europei), în timp ce după plecarea de la Barcelona a mai obținut două trofee și cu Juventus (Serie A și Cupa Italiei). Alte trei cupe au fost câștigate alături de naționala Braziliei (Copa America, Cupa Confederațiilor și CM U20).

Fundașul sud-american, care mai are un an din actuala înțelegere cu Paris Saint-Germain, va împlini 35 de ani pe 6 mai.

surse: sports.orange.fr, premiumsporthd.it

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  01 Aprilie 2018, 22:13

Gigistii de rating scriu titlu asa: "A devenit fotbalistul cu cele mai multe titluri câștigate din istorie, după primul triumf alături de PSG". Bai gigistilor fecesebisti angajati ai hartiei de impachetat guvizi, daca un titlu este un trofeu, un trofeu nu este neaparat un titlu, poate sa fie ca in cazul de fata o cupa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează