INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CROAȚIA

Recordul lui Luka Modric. S-a întors după 14 ani pe stadionul suferinței și și-a luat revanșa!

Căpitanul Croației, Luka Modric, foto: Imago
Căpitanul Croației, Luka Modric, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 26 septembrie 2022 14:44 / Actualizat luni, 26 septembrie 2022 18:12

Căpitanul Croației, Luka Modric, care pierduse dramatic un „sfert” de Euro în 2008 la Viena, a devenit pe aceeași arenă cel mai în vârstă marcator al naționalei, câștigând (3-1 cu Austria) și calificând echipa în Final Four-ul Ligii Națiunilor.

Luka Modric avea doar 22 de ani în vara lui 2008. Era primul său Euro, după ce, în 2006, jucase întâiul său Mondial. 

Ganea vine cu o altă variantă despre motivul bătăii cu Stelea de la „națională”: „Lucrurile au stat altfel”
CONFLICT
Ganea vine cu o altă variantă despre motivul bătăii cu Stelea de la „națională”: „Lucrurile au stat altfel”

Luka Modric a ratat primul la penalty-uri 

În acea zi, de 20 iunie 2008, a plâns de durere, de supărare. În „Praterul" vienez, Croația lui marcase în minutul 119 în „sfertul" cu Turcia. 1-0, totul părea terminat. Dar adversarii au egalat în prelungirile prelungirilor. Și tocmai el a ratat în deschiderea seriei penalty-urilor. Au mai greșit Rakitic și Petric la 11 metri (1-3), însă el era de neconsolat. 

Lacrimile s-au uscat, în timp. Luka a devenit o legendă la Real Madrid, la națională. Cvintuplu câștigător de Champions League, vicecampion mondial și Balonul de Aur al Europei, în 2018. 

Luka Modric, ultimul mohican 

După 14 ani și trei luni, Modric s-a întors duminică seară pe „Ernst Happel Stadion". Unicul rămas activ la națională din acea formație de la Euro 2008. 

A lăsat amintirile urâte în urmă și, cum a început meciul cu Austria, a înscris. Cel mai în vârstă marcator al selecționatei croate, la 37 de ani și 16 zile. Vechiul record îi aparținea lui Niko Kovac, 36 de ani și 327 de zile. 

Gata de Mondialul despărțirii

Spre deosebire de 20 iunie 2008, duminică a sărbătorit. O victorie, 3-1, locul 1 în grupă și calificarea în Final 4. Cine și-ar fi închipuit că, după un start eșuat, 0-3 cu Austria și 1-1 cu Franța (ambele acasă), Vatreni vor câștiga pe linie și vor fi primii la final? 

„Suntem acolo unde am vrut să fim. Încă un succes pentru fotbalul croat. Știm cum ar trebui să jucăm, să ne comportăm și să tratăm tricoul naționalei". Luka Modric este gata de Mondialul din Qatar. Ultimul său Mondial. 

154de selecții (record) a strâns Luka Modric la națională în 16 ani la națională; a înscris 23 de goluri (al 5-lea all-time)

E important să rămânem ca în ultimele cinci meciuri. Împreună, luptând unul pentru altul.

- Luka Modric, căpitan Croația

Alarmă cu Marcelo Brozovic

Unul dintre cei mai importanți internaționali croați, Marcelo Brozovic, s-a accidentat duminică încă din minutul 18. S-a oprit, a făcut semn că are dureri la coapsa stângă și a fost înlocuit. Leziune musculară, alarmă pentru mijlocașul în vârstă de 29 de ani. Totuși, selecționerul Zlatko Dalic speră ca „Marcelo să fie bine la Mondial. Se simte când iese el din joc".

Citește și: 

Messi, elogii pentru Mbappe în interviul acordat lui Stoichkov: „E o bestie, un jucător complet”

Christian Eriksen, mai bun ca niciodată la 471 de zile după stopul cardiac: „Sunt foarte surprins. E emoționant”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
padisah
padisah  •  26 Septembrie 2022, 14:55

Nici Rakitic nu s-a retras

Vezi toate comentariile (1)
Comentează