INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA a decis! Ce se întâmplă cu regula golului înscris în deplasare

Regula golului marcat în deplasare ar putea deveni istorie!
Regula golului marcat în deplasare ar putea deveni istorie!

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 mai 2021 09:39 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 10:10

Fotbalul se pregătește de noi transformări: avantajul golului înscris în deplasare ar urma să devină istorie. 

Schimbări importante s-ar putea implementa în viitoarele ediții din Champions League și Europa League. UEFA vrea să scape definitiv de regula golului marcat în deplasare, considerând că aceasta nedreptățește unele echipe

Astfel, UEFA s-a hotărât să elimine regula care datează din 1965, mai lipsește doar confirmarea Comitetului Executiv de la Nyon. Dacă votul va trece, regula ar putea fi eliminată chiar din ediția următoare a cupelor europene.

Dispare regula golului marcat în deplasare?!

Fotbalul e în continuă schimbare și UEFA vrea să îl modernizeze, adaptându-l vremurilor actuale.

A introdus tehnologia de linia porții și ajutorul VAR pentru a reduce erorile comise de arbitri, vrea să anuleze polemica ofsaidurilor, tot cu mijloace tehnice de ultimă generație, și umblă și la regulament. Avantajul golului înscris în deplasare ar putea deveni istorie!

Epilogul unei epoci

Ar însemna și epilogul unei epoci, pentru că UEFA a testat-o prima oară în sezonul 1965-1966, în fosta Cupă a Cupelor, și a extins-o din 1969 în toate competițiile organizate.

Rațiunea a fost să crească spectacolul și să stimuleze echipele să nu mai joace ultradefensiv în deplasare. În plus, ar apărea și avantajul de a lupta pentru calificare dincolo de minutul 90 fără teama că un gol încasat compromite șansele. 

VIDEO Manchester City a câștigat un nou titlu în Premier League

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Napoli are un antrenor nou, după demiterea lui Gennaro Gattuso

Ce șansă pentru un fotbalist: s-a salvat la limită dintr-un incendiu devastator! Povestea e demnă de film

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
adytza74
adytza74  •  30 Mai 2021, 09:39

Era bun sa bage si 2 puncte pentru egal in deplasare . Daca aveai avantaj la gol inplus sa fie si la egal.

fanu
fanu  •  29 Mai 2021, 23:00

Mai bine ar face ca fair-play-ul financiar sa nu mai fie o gluma buna.

397732904465528
Octavian Go  •  29 Mai 2021, 21:40
Postat de jgcwgwgvgebtr pe 29 Mai 2021, 15:19

Asa, si ce problema rezolva noua regula?

Sa zicem ca la primul meci pe care l-ai jucat in deplasare, adversarii au castigat cu 1-0. In meciul retur de pe propriul teren esti egalat minutul 85 si scorul este 1-1. Dupa regula actuala ai putine sanse de calificare pentru ca ai nevoie de 2 goluri pe care trebuie sa le marchezi in 5 minute. Lucrul nu este imposibil dar de obicei astfel de minuni sunt destul de rare. Daca se anuleaza regula golului in deplasare, atunci sansele tale cresc. Iti trebuie 1 gol ca sa trimiti meciul in prelungiri. Cresc si sperantele suporterilor care nu vor mai parasi stadionul pana la fluierul final.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează