INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Reguli drastice dictate de UEFA! 5 puncte noi vor fi adoptate la viitorul Congres

Articol de - Publicat vineri, 11 mai 2018 11:56

Fair-play-ul financiar inventat de Platini în 2011 trece la un nou nivel. Deși datoriile cluburilor europene s-au redus în acești 7 ani de la 1,7 miliarde de euro la 269 de milioane, UEFA are un dinte contra bogaților care-și permit în continuare să cheltuiască în neștire.

Președintele anunță 5 noi reguli, ce vor fi validate miercuri în Consiliul strategic la Lyon și aprobate la Kiev, la Congresul forului european pe 24 mai.

  1. Garanții la -100 milioane. Un club care va raporta din sezonul viitor o diferență de 100 de milioane E între achziții și vânzări va trebui să prezinte garanții financiare imediate. Altfel, UEFA îl va obliga să vândă ca să-și acopere deficitul în următorul mercato. Totul a pornit de la mutarea de 222 milioane a lui Neymar la PSG.
  2.  Transferuri transparente între echipele cu același acționar, pentru a evita supraevaluarea și acoperirea de găuri în balanță. Măsură plecată de la Man. City, care mai controlează 5 cluburi de pe tot atâtea continente.
  3. Conturi publice. Toate echipele ce vor juca în cupele europene sunt forțate să afișeze transparență totală a situației lor contabile, după modelul Ligue 1 și 2, în fața Instanței de Control Financiar a Cluburilor (ICFC).
  4. Comisioane la vedere. Și limitarea taxelor percepute de agenți a fost o prioritate a UEFA. Cluburile vor fi nevoite să specifice clar comisioanele achitate impresarilor. "Am putea avea surprize", a remarcat L'Equipe.
  5. Evitarea falimentului. Rămâne valabilă cota de 30 de milioane E ca minus admis al balanței pe ultimele 3 sezoane. Din stagiunea viitoare, îndatorarea nu va putea depăși nici un anumit procent din rețeta încasărilor.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
para.para
para.para  •  11 Mai 2018, 17:24

Punctele 3 si 4 practic va desfiinteaza echipa favorita gesepistilor.

paiazze
paiazze  •  11 Mai 2018, 17:21
Postat de puigdemont. pe 11 Mai 2018, 15:55

Stimabililor, pentru francizele arăbești gen Paris sau City nu va exista niciodată problema banilor! Puturoșii în șlapi din zona deșerturilor râd cu dosul, scuzați-mi expresia, de fair play-ul financiar al acestui Ceferin!.. Până când Oculta Mondială nu va permite înlocuirea petrolului cu combustibili alternativi, nu vom avea o societate corectă și vom fi tâlhăriți în continuare!

Abia astept sa vina ziua aia, sa se termine odata cu buba aia infecta care e Orientul Mijlociu.

zizu
zizu  •  11 Mai 2018, 15:58

acum inteleg de ce becali trage tare anul asta sa ia ia campionatul,apoi sigur va pasa....clubul! punctul 3 il deranjeaza cel mai tare..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează