INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORUPŢIE ÎN SERIE A

Reţeta blatului » Procuratura investighează 30 de partide suspecte

Totti marchează
într-unul din
meciurile suspecte,
cu Fiorentina lui Mutu
f MediafaxFoto
Totti marchează într-unul din meciurile suspecte, cu Fiorentina lui Mutu f MediafaxFoto

Articol de - Publicat joi, 09 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2011 22:00

Organizaţia mafiotă spăla bani din afaceri ilicite, mizînd pe meciuri alese de experţi în pariuri şi pe care le aranjează cumpărînd jucători.


Cancerul pariurilor face, pe zi ce trece, tot mai multe metastaze. Reţeaua descoperită recent de Procuratura din Cremona acţiona după un plan bine elaborat şi putea controla simultan şi 5 meciuri! "La Gazzetta dello Sport" a prezentat ieri reţeta italiană a blatului, metodele şi regulile precise, prin care banii proveniţi din afaceri ilicite erau spălaţi în fotbal, "cea mai sigură soluţie".

Organizaţia criminală, oricare ar fi numele ei, "Ţiganii" sau "Albanezii", este structurată pe trei niveluri, fiecare dintre celule fiind în contact direct cu centrala operativă, şefii reţelei. În joc sînt milioanele de euro din traficul de droguri direcţionate ca miză spre agenţii şi mită la jucători, pe baza informaţiilor venite de la grupul informatic, de la grupul corupţilor şi al celor care corup. Bani înmulţiţi apoi pe piaţa online asiatică, după 90 de minute de aşteptare comodă a şefilor în faţa televizorului, în refugiile lor secrete, şi terminate, conform tradiţiei, cu o sticlă de şampanie.

STRUCTURA REŢELEI
Grupul informatic
Oferă date despre pariuri de pus, analizînd cote stabilite de bookmakerii asiatici
Grupul corupătorilor
Compus din foşti jucători şi conducători, dar şi-n activitate, grupul se ocupă de coruperea directă a jucătorilor
Grupul corupţilor
Stabileşte rezultatul meciurilor conform directivelor organizaţiei, fiind implicată şi în finanţarea pariurilor
Grupul finanţatorilor
Adună fonduri pentru pariuri. Mare parte din capital e furnizat direct de organizaţia criminală, ce spală astfel banii murdari

ETAPELE ARANJĂRII
1. Organizaţia criminală alocă o sumă: o parte din bani este folosită pentru a corupe jucătorii şi alta pentru pariurile propriu-zise.
2. Organizaţia criminală solicită informaţii grupului informatic despre cele mai bune pariuri din piaţă.
3. Prin intermediul grupului de corupători, organizaţia intră în contact direct cu jucătorii pentru a aranja meciurile, utilizînd bani şi metode coercitive.
4. Grupul finanţatorilor, care dispune deja de banii investiţi de reţeaua mafiotă, se ocupă de atragerea de noi fonduri, sporind bugetul destinat pariurilor.
5. Grupul informatic e decisiv în alegerea momentului pariului (se mizează şi în timp real), în funcţie şi de informaţiile culese de la grupul de corupători.

"Înţelegeri între cluburi"
Cele 7 ore de audieri ale dentistului Marco Pirani, unul dintre capii reţelei, au produs dezvăluiri cutremurătoare. Procurorul Di Martino a declarat că "am senzaţia că în Serie A, blaturile nu s-au făcut cu jucătorii. Nu am încă probe, dar cred că s-au pus de acord cluburile". Din mărturia lui Pirani au mai apărut două nume grele. Vieri, "care ştia de over-ul de la Inter - Lecce", dar şi Totti, "căpitanul giallorosso aflat la curent că se vor marca multe goluri la meciul cu Fiorentina".


16 persoane au fost arestate în scandalul Calcioscommese, între care fostul vîrf lazial Signori

40.000 de euro este tariful minim cu care s-ar corupe un jucător de Serie A. Preţul în Serie B e cuprins între 20.000 şi 45.000

300.000 de euro este preţul cu care se poate aranja o partidă din Serie A. Suma scade pînă la 120.000-140.000 pentru Serie B

20.000 de euro este prima pentru un pont sau o informaţie legată de un eventual aranjament

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  09 Iunie 2011, 10:59

Degeaba....daca in Romania nu se investigheaza ultimele 4 campionate care au 'mirosit' urat de tot.

star01
star01  •  09 Iunie 2011, 09:19

inter in serie B....au fost "facuti" campioni de un astfel de scandal,acum vor merge unde trebuie!!!

drughi009
drughi009  •  09 Iunie 2011, 01:48

de data asta nu mai scapa simbolul coruptiei ,aranjamentelor cu arbitrii INTER MILANO ... acum nu mai produc un nou farsopolli sa castige titluri frauduloase in serie A neavand adversari, cea dea 3-ea echipa a italiei e antipatizata la greu in cizma toata lumea stie ca moratti a blatuit la greu dar nu au vrit sau n-au putut sa scoata probele palpabile , de data asta nu va scapa ,o sa apara in 2 saptamani ceva "mai frumos " de inter

Vezi toate comentariile (3)
Comentează