INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Revenire senzațională, dar inutilă pentru Las Palmas în meciul cu Atletico » Băieții lui Diego Simeone au obținut biletele pentru sferturile Cupei Spaniei

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 10:54

Atletico Madrid a pierdut surprinzător returul din optimile Cupei Spaniei, pe teren propriu, contra celor de la Las Palmas, scor 2-3, dar s-a calificat în faza următoare a competiției pe care a câștigat-o ultima oară în sezonul 2012-2013.

Băieții lui Diego Simeone veneau cu un avantaj important, de două goluri, obținut după victoria din tur, adusă de golurile lui Koke și Griezmann, avans care le asigura o partidă liniștită, pe "Vicente Calderon".

Deși erau favoriți la calificarea în sferturile Cupei Regelui, Simeone a preferat să folosească, în mare parte, garnitura obișnuită, printre absenți numărându-se totuși nume importante, precum Oblak, Filipe Luis, Yannick Carrasco sau Kevin Gameiro.

Las Palmas a început mai bine partida de pe Vicente Calderon, având două ocazii importante în prima repriză, dar Livaja și Tana au ratat șansa deschiderii scorului, lucru care nu s-a mai întâmplat la puțin timp după reluare, când Griezmann, recent desemnat al treilea cel mai bun fotbalist al anului 2016, a punctat, din centrarea lui Gaitan.

Atacantul formației din Gran Canaria, Livaja, a restabilit rapid egalitatea, după opt minute, dar Atletico a revenit la conducerea disputei după alte patru lungimi, în minutul 61, când Correa și-a trecut și el numele pe tabelă.

Las Palmas a reușit surpriza pe final. După ce Livaja a făcut "dubla" și a adus egalarea pentru oaspeți, aceștia au înscris și golul câștigător, prin Ezequiel Garcia, în minutul 90+3.

Revenirea senzațională a celor de la Las Palmas a fost în zadar, Atletico reușind să se califice în sferturile Cupei Spaniei, cu scorul de 4-3 la general.

Atletico Madrid (4-4-2): Moya - Vrsaljko, Godin, Gimenez, Lucas (Gabi 46') - Juanfran, Saul, Koke, Gaitan - Griezmann (Torres 64'), Correa (Bare 79')

Las Palmas (4-1-4-1): Raul - Macedo (Lemos 61'), Garcia, Aythami, Lopes - Castellano - Garcia, Tanausu, Hernan (Montoro 25'), Momo (Viera 72') - Livaja

Trupa lui Diego Simeone este prima care își asigură biletele pentru faza ultimelor opt, acolo unde sunt favoriți să ajungă și rivalii din oraș, de la Real, care au obținut o victorie categorică, scor 3-0, în turul contra Sevillei.

Celta Vigo, Eibar și Real Sociedad au luat și ele o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturi, pentru care Barcelona tremură, după ce a pierdut turul contra lui Bilbao, scor 1-2.

Programul complet al returului ”optimilor” rămase de disputat:

Miercuri, 11 ianuarie:

  • Alaves - La Coruna, în tur 2-2
  • Cordoba - Alcorcon, în tur 0-0
  • Villarreal - Real Sociedad, în tur 1-3
  • Barcelona - Athletic Bilbao, în tur 1-2

Joi, 12 ianuarie:

  • Celta Vigo - Valencia, în tur 4-1
  • Eibar - Osasuna, în tur 3-0
  • Sevilla - Real Madrid, în tur 0-3

sursa: marca.com, goal.com, rfef.es

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează