INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Revin fanii luna viitoare! Meci-experiment înainte de marea redeschidere din Anglia

O semifinală a Cupei, eveniment pilot pe Wembley
O semifinală a Cupei, eveniment pilot pe Wembley

Articol de - Publicat marti, 30 martie 2021 11:08 / Actualizat marti, 30 martie 2021 12:59

Secretarul Culturii din Anglia, Oliver Dowden, anunță că se va experimenta deschiderea arenelor la Chelsea - Manchester City sau Leicester - Southampton, meciuri progamate pe 17 și 18 aprilie.

Proiectul revenirii spectatorilor pe stadioanele din Anglia va fi devansat. Succesul campaniei de vaccinare și apropierea relaxării restricțiilor anunțată de cabinetul Johnson ar permite și fotbalului să spere la redeschiderea porților. Primul meci cu fani din 2021 se va juca pe Wembley, pe 17 ori 18 aprilie, și va fi una dintre semifinalele Cupei: Chelsea - Man. City ori Leicester - Southampton.

Repetiție pentru Euro

Vestea excelentă a fost dată de secretarul Culturii, Oliver Dowden: „Ne dorim să aducem cât mai mulți suporteri în tribune, în măsura asigurării siguranței lor. Planul va ține cont de factori precum culoarele cu sens unic, ventilația stadioanelor, interacțiunea între fani la intrare și ieșire. Toți vor fi testați înainte și după meci, pentru a vedea cum se comportă pe stadion și răspândirea Covid-19. Va fi un eveniment pilot, al cărui obiectiv este de a restrânge cât mai mult pericolul infectării”.

25% din capacitate la finele lui mai?

Federația și Liga stabiliseră deja pentru mai întoarcerea publicului ca o repetiție în vederea Euro, pe care se și oferiseră să-l organizeze în exclusivitate. Pe 15 mai, la finala Cupei, cu 20.000 de fani, și la ultima etapă din Premier, pe 23 mai, cu până la 10.000 sau 25% din capacitate. Totul în perspectiva superoptimistă ca după 11 iunie, la turneul final, să poată asista mai mulți spectatori.

Amânări în Europa

Turcia trebuia să permită accesul mâine, pe "Atatürk" din Istanbul, a 10.000 de fani, la meciul cu Letonia din preliminariile CM 2022, dar Comitetul Științific nu a aprobat și federația s-a răzgândit. La Tbilisi, au fost duminică 15.000 la Georgia - Spania, rușii au dat "verde" la partida cu Slovenia de sâmbătă celor vaccinați, așa cum procedează deja Zenit, care le oferă doze gratuit la stadion.

Olandezii au făcut meci-pilot cu Letonia, cu 5.000 de spectatori și i-au testat pe cei 1.300 de fani admiși la NEC Nijmegen - De Graafshap și Almere - Cambuur, un singur rezultat fiind pozitiv. Și în Danemarca au revenit fanii, doar în Italia și Spania se amână o decizie în această privință. La Antipozi situația este foarte bună, în Australia și Noua Zeelandă renunțând la măști pe stadion.

VIDEO Ministrul Tineretului și Sportului despre întoarcerea suporterilor pe stadioane

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Selecționerul Germaniei U21 dezvăluie: „Mi-a zis: «Dacă faceți 2-2 cu românii, vin și «te ucid!»”

Aguero pleacă de la Manchester City! Știrea zilei în fotbalul mondial

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează