INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Revoluţia din Libia a cuprins şi fotbalul: ”naţionala” s-a calificat miraculos la Cupa Africii

Jucătorii au sărbătorit calificarea la Cupa Africii (sursă foto: Reuters)
Jucătorii au sărbătorit calificarea la Cupa Africii (sursă foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 16:17

Rebeliunea populară din Libia împotriva dictatorului Muammar Gadhafi a eliberat şi echipa naţională. Scăpaţi din presiunea regimului de mînă forte, jucătorii s-au descătuşat şi au defilat în preliminariile pentru Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) din 2012, competiţie la al cărei turneu final s-au calificat pentru doar a 3-a oară în istorie, în 1982 ca gazde.

Performanţa rămîne cu atît mai notabilă cu cît, din cauza conflictelor interne, campionatul s-a suspendat, iar reprezentativa libiană, pregătită de brazilianul Marcos Paqueta, a disputat 5 din cele 6 partide din grupă în afara ţării, bcu aza de pregătire în Tunisia. Şi a terminat seria neînvinsă, cu un singur gol primit, ultimul rezultat fiind un 0-0 pe terenul liderului Zambia.
De această dată, fiecare fotbalist libian a putut să aibă şi numele pe spatele tricourilor. Pînă acum, lor le-a fost interzis acest lucru, ba în transmisiile TV ale meciurilor nici se spunea cum îi cheamă pentru ca vreunul să nu devină star şi să eclipseze familia Gadhafi.

"Dedicăm calificarea tuturor libienilor, revoluţiei noastre" - Samir Aboud, căpitan Libia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează