CAMPIONATE  ·  PORTUGALIA

Ricardo Quaresma, în mijlocul unui scandal politic în Portugalia » Fotbalistul atacă derapajul extremist al unui politician: „Populism rasist!”

Ricardo Quaresma a câștigat EURO 2016 alături de Portugalia // sursă foto: Guliver/gettyimages
Ricardo Quaresma a câștigat EURO 2016 alături de Portugalia // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 mai 2020 17:36

Fotbalistul Ricardo Quaresma (36 de ani) a ieșit la atac împotriva deputatului Andre Ventura din Portugalia, după un derapaj serios al acestuia: politicianul a propus un plan special de izolare pentru comunitatea romă, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Când un om îngenunchează în fața lui Dumnezeu, ar trebui să se uite la Dumnezeu cu aceeași iubire cu care Acesta se uită la noi, indiferent de rasă sau culoare. Echipa națională de fotbal este o echipă de toate culorile: avem negri, albi și chiar și țigani. În inimile tuturor există dorința de a aduce glorie țării și în momentul în care un jucător ridică mâinile și se bucură la un gol, sunt de părere că niciun portughez nu se bucură mai puțin doar pentru că jucătorul este de o anumita rasă. Eu sunt țigan. Țigan ca toți ceilalți țigani și portughez ca toți ceilalți și atât. Ca om, țigan și jucător de fotbal, am participat în multe campanii împotriva rasismului, nu pentru a da bine, ci pentru că sunt de părere că toți suntem egali și merităm aceleași oportunități în viață, indiferent de locul nașterii. Tot ce face populismul rasist al lui Andre Ventura este să întoarcă oamenii unii împotriva altora, în numele ambiției pentru putere, ceea ce istoria a demonstrat deja că este o cale către condamnarea umanității”, a scris portughezul internațional într-o postare pe Instagram.

Scandalul provocat de Andre Ventura

Reacția lui Ricardo Quaresma, campion cu Portugalia la EURO 2016, vine după ce o publicație din Portugalia a avut-o pe prima pagină pe activista de origine romă Olga Mariano, care l-a acuzat pe politicianul Andre Ventura că are un discurs al „urii” împotriva comunității rome, scrie jornaleconomico.

Planul lui Ventura de a izola romii într-un regim special urmează să fie prezentat în Adunarea Republicii, care aduce împreună membri ai partidelor PSD, CDS și Inițiativa Liberală din Portugalia, conform sursei citate.

Andre Ventura i-a răspuns lui Quaresma

Răspunsul politicianului pentru Ricardo Quaresma nu a întârziat să apară. Vorbind cu „Correiro da Manha”, acesta a declarat că „este nefericit că un jucător din echipa națională se implică în politică”, ținând să adauge că „sper ca autoritățile din fotbal să nu permită acestui lucru să devină o normalitate”.

În prezent, Ricardo Quaresma evoluează la Kasimpasa, în Turcia. Fotbalistul a mai trecut în cariera sa pe la Barcelona, Inter, Porto, Chelsea și Besiktas. 

80 de aparițiiare Quaresma în „naționala” Portugaliei, pentru care a marcat 10 goluri

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri despre fotbalul european:Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1