INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Riquelme contra fotbalului modern: "La ce dracu' îți folosește să mănânci cereale și să faci 1.000 de abdomene dacă tu nu știi să lovești corect mingea?!"

Juan Roman Riquelme, alături de Di Maria și Messi
(foto: Guliver/Getty Images)
Juan Roman Riquelme, alături de Di Maria și Messi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 decembrie 2018 19:12

Unul dintre cei mai talentați fotbaliști argentinieni, Juan Roman Riquelme (40 de ani), este indignat de toată tehnolgia folosită acum în sport.

La Fox Sports Radio, Riquelme a fost întrebat despre pregătirea fizică în fotbalul modern, iar fostul fotbalist de la Boca Juniors și Barcelona a fost foarte critic.

643 de meciuria jucat Riquelme în toată cariera (echipe de club + națională). A marcat în total 166 de goluri

"Nu e ușor să joci mingea. Indiferent câte cereale ești pus să mănânci toată ziua, indiferent că faci 1.000 de abdomene sau că-ți pun preparatorii fizici bustiera aia, care nici nu știu pentru ce dracu' e, toate astea sunt degeaba dacă nu știi să controlezi balonul!

Pe vremea mea nu se foloseau toate tâmpeniile astea de acum. În primul rând, trebuie să joci bine fotbal, să pasezi corect colegului, să controlezi bine mingea, să te demarchezi cum trebuie ca să primești o pasă.

Nu știu pentru ce dracu' sunt toate chestiile alea! Dacă echipa joacă prost la ce-ți folosește bustiera aia ? Nu înțeleg pentru ce e. Dacă fotbaliștii joacă prost, joacă prost și asta e. Dacă ai pasat toate mingile corect, dar ai alergat puțin, ai jucat rău pentru că n-ai alergat? Dacă pasezi adversarului, dar ai alergat 34 de kilometri, ai fost cel mai bun pentru că ai avut chestia aia pe spate? (n.r. Viper pod, un mic aparat care monitorizează bătăile inimii și anumiți parametri fizici. El este plasat pe un maiou negru care este purtat de fotbaliști sub tricoul de joc sau de antrenament).

Nu pot înțelege de ce fotbaliștii intră pe teren cu chestiile alea pe ei, eu nu suportam nici măcar un bandaj. Imaginează-ți să fiu nevoit să joc cu un aparat din ăla pe spate.

Noi iubeam fotbalul, ne plăcea enorm să-l jucăm, nu ne interesa prea mult PlayStation-ul, nu aveam conturi pe rețelele de socializare, nu ne interesa să arătăm lumii întregi că plimbăm câinele sau că dansăm după meci. Acum văd că unii țin să anunțe orice: «mă duc să-mi fac siesta», apoi scriu: «mi-am făcut siesta și acum mănânc». Ce dracu' e asta?!

Acum, nimeni nu se mai uită la meciuri, toți pun poze cu frizerul din cantonament. Bine că n-am prins vremurile astea ca fotbalist. Mie îmi place să cunosc toți jucătorii și credeam că urmărind meciuri învățam în fiecare zi, simțeam că pot învăța. Acum văd lucruri pe care nu știu dacă le-aș putea suporta ca jucător".

51 de selecțiia bifat Riquelme pentru Argentina. A marcat de 17 ori pentru națională

Juan Roman Riquelme s-a retras în urmă cu 4 ani. De-a lungul carierei a jucat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona și Villarreal.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
martinpen
martinpen  •  02 Decembrie 2018, 07:22

Puneti asta pe prima pagina si lasati-o acolo ani de zile. Poate invata si ziaristii ce se vrea de la fotbal... Nu cancanuri...

cris4co
cris4co  •  01 Decembrie 2018, 20:39

mai stiu io pe unii din Romania care in loc sa invete fotbal,invata obstructiile,faulturile si intimidarea arbitrilor...si se vor calificati dar când ies de pe teren apar in Can Can in articole ”platite ”!

alexzece
alexzece  •  01 Decembrie 2018, 20:29
Postat de dakesis pe 01 Decembrie 2018, 19:47

asta gandeste ca niste ciobani romani care joaca si ei fotbal. Asta poate sa se ia de mana cu Lutu:) Daca nu pricepe el, inseamna ca nu e bine... Normal ca nu ajuta sa ai un stil de viata corect si atat, insa, daca stii sa lovesti mingea corect, asta nu inseamna sa te opresti aici. Ce il deranjeaza pe incultul asta sunt lucruri in plus, care fac diferenta fata de alti mingicari. Ca asta nu inteleg fotbalistii nostri - joaca toti din talent. Si Tamas stie sa loveasca mingea corect. Dar stie sa loveasca si termopanul unde trebuie. Asta il face un fotbalist mai bun? Pe scurt - chestiile mici, de detaliu, te fac fotbalist bun. Pentru ca altfel, sunt multi talentati, mingicari, care 'stiu cu mingea', insa asta nu mai este de ajuns de mult.

Taci bolovane,ca ai pierdut notificacarea de pe s napchat,onanistule.Asta sunteti majoritatea ce aveti sub 25 de ani:onanisti,tari in clanta pe facebook,dar niste fatalai in viata reala.*** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează