INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Riscă 5 ani de închisoare! Xabi Alonso refuză acordul cu Fiscul spaniol 

Xabi Alonso, 37 de ani, a evoluat între 2009 și 2014 la Real și visează s-o antreneze pe Bayern
Xabi Alonso, 37 de ani, a evoluat între 2009 și 2014 la Real și visează s-o antreneze pe Bayern

Articol de - Publicat miercuri, 02 ianuarie 2019 12:57

Fostul mijlocaș Xabi Alonso este convins de propria nevinovăție și va apărea în fața unui tribunal din Madrid pe 22 ianuarie în procesul în care e acuzat de o fraudă de 2 milioane de euro.

"Xabi Alonso e ultimul mohican rămas în lupta contra Fiscului spaniol. Unicul fotbalist care se judecă până la capăt din seria începută de Leo Messi, ce nu și-a negociat condamnarea". El Confidencial dezvăluie decizia fostului internațional spaniol de a refuza orice înțelegere cu statul, "pentru chestiuni de principiu", convins de nevinovăția sa.

Cu riscul de a primi o condamnare de 5 ani, va apărea în fața unui tribunal din Madrid, pe 22 ianuarie, fiind acuzat de o evaziune de 2.032.845 euro, în timpul exerciţiilor fiscale din 2010, 2011 şi 2012. Cu doar o zi după ce Cristiano Ronaldo va fi audiat într-un proces de fraudă mult mai mare intentat de Fisc.

Și-a ascuns banii în Madeira

Secţia Delicte Economice a Procuraturii provinciei Madrid îl acuză pe Alonso de trei delicte fiscale comise în cursul perioadei în care a jucat la Real Madrid. "Dacă aș fi avut dubii asupra situației mele, aș fi încercat un acord. Dar mi-e foarte clar cum stau lucrurile", declară ex-mijlocașul lui Sociedad, Liverpool și Real, retras în vara lui 2017 de la Bayern.

El se apără susținând că nu a folosit un paradis fiscal pentru a fenta impozitarea banilor din drepturile de imagine, ci o societate din Madeira, și avocații săi cred că-l vor scăpa de închisoare.

14 trofee, între care 2 Ligi, a cucerit Xabi Alonso cu Liverpool, Real Madrid și Bayern în 18 ani de carieră

114 selecții și 16 goluri are pentru naționala Spaniei, cu care a câștigat un titlul mondial și două europene

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează