CAMPIONATE  ·  OLANDA

Riscă Sneijder să piardă Mondialul? » Van Gaal l-a pus la zid pe căpitan pentru că s-a plîns în presă de selecţioner

Wesley Sneijder, deziluzionat, după 3 înfrîngeri la rînd în grupele Euro 2012 // Foto: Reuters
Wesley Sneijder, deziluzionat, după 3 înfrîngeri la rînd în grupele Euro 2012 // Foto: Reuters

Articol de — Miercuri, 14 August 2013, 00:00

Liderul portocaliilor, 29 de ani, a declarat în De Telegraaf: "Am aflat de la ziarişti că n-am fost convocat la amicalul cu Portugalia. E ruşinos!". Presa batavă susţine că Sneijder ar putea rata turneul final.

Olanda e 99 la sută calificată la Mondialul brazilian, dar căpitanul său, Wesley Sneijder, riscă să piardă turneul final din 2014 din cauza unui conflict cu selecţionerul!

Cînd a fost sunat de un reporter de la De Telegraaf pentru a fi întrebat de ce l-a ignorat Louis van Gaal pentru testul cu Portugalia, de azi (ora 22:30, sport.ro), Wesley Sneijder, chiar căpitanul Olandei, a reacţionat vehement în principalul jurnal batav: "Nu sînt în lot? Acum aflu, de la tine. Cum e posibil să nu mi se spună înainte? E ruşinos!".

"E o nebunie. Nu există doar Sneijder"
Cuvinte care l-au aprins pe selecţioner. "Sneijder e un jucător experimentat şi el ştie că n-are voie să discute în presă anumite lucruri. Dacă ar face asta la Mondial, aş fi ocupat 24 de ore pe zi să răspund la întrebări. E o nebunie. Nu există doar Sneijder în Olanda".

Van Gaal are o explicaţie a neconvocării lui: "E nepregătit, nu e în formă". Un ziarist i-a amintit: "Tocmai a fost titular la Galatasaray, care a cucerit Supercupa Turciei". LvG n-a fost convins: "Eu spun că nu e apt pentru «naţională»".

"Dacă nu e în formă, nu-l iau!"
A încheiat: "I-am dat mai multă atenţie decît oricărui alt jucător. Nu mai pot". Riscă Mondialul? "E un fotbalist de mare calitate. Dacă e în formă, îl iau la Mondial. Dacă nu, nu! Nu l-am scos din planul meu. Dar trebuie să-mi dovedească!".

"Sneijder se plînge că n-am vorbit cu el? Anul trecut am discutat am discutat numai cu el. Dacă n-a priceput nimic, e problema lui" (Van Gaal, selecţioner Olanda)

"Dacă era nemulţumit, Sneijder trebuia să mă sune. Ştie să mă caute pentru alte lucruri mărunte..." (Van Gaal, selecţioner Olanda)

93 de selecţii şi 25 de goluri a adunat Wesley Sneijder în zece ani la "naţionala" OlandeiVIDEO | Un tânăr, prins pe stradă seara, a fost bătut de polițiști în București. ”Băi, băiatule știi că n-ai voie să ieși din casă? E ora 10 noaptea. Care e urgența?”

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1