INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIBERTADORES

River - Boca 3-1, în tur 2-2 // Din liga a doua la Mondialul Cluburilor în 6 ani! ”Milionarii” au scris istorie la Madrid

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2018 11:00

River a câștigat cel mai lung și mai dramatic Superclasico din istorie, iar Gallardo a devenit duminică, la Madrid, cel mai titrat antrenor al clubului și singurul dublu campion AmSud.

Cel mai lung Superclasico din istorie, început pe 10 noiembrie cu un 2-2 pe Bombonera, s-a terminat după 2 ore istovitoare și dramatice, la 10.000 km distanță de Monumental. A fost aseară nevoie și de alte prelungiri, după amânarea returului, pentru a cunoaște noua campioană a Americii de Sud. Pe Bernabeu din Madrid, a triumfat River (3-1), care a revenit, la fel ca-n tur, și și-a răpus rivala Boca. Rămasă mai întâi fără Benedetto, autorul golului (lovit), apoi în "zece" după eliminarea lui Barrios și chiar în 9 din cauza accidentării lui Gago!

"Păpușa" i-a făcut milionari

A fost triumful meritat al fotbalui constructiv și mai estetic al "Milionarilor", conduși de Marcelo Gallardo, care n-a putut sta pe bancă, fiind suspendat. Din echipa care revenea în 2012 în elita fotbalului argentinian, după retrogradarea în premieră, "El Muñeco" (Păpușa) a scos în patru ani o dublă câștigătoare de Libertadores și a devenit astfel cel mai titrat tehnician al clubului. Unicul ce o cucerise și ca jucător și cu o "dublă" pe bancă! Nu-i lipsește decât să ia și titlul la Mondialul Cluburilor în Emirate, înfruntând cealaltă echipă de pe Bernabeu.

10trofee a cucerit Gallardo ca antrenor al lui River Plate, ajungându-l pe Ramón Díaz. La ultimul Mondial al Cluburilor, în 2015, a pierdut finala cu Barcelona (0-3)

4 Copa Libertadores a cucerit River Plate, care are în palmares numai o Cupă Intercontinentală, cu Steaua, în 1986

Portarul Andrada a jucat ultimele 6 minute în atac!

În disperare de cauză, alergând după egalare, Boca a atacat și cu portarul din minutul 114. Andrada a urcat nebunește în careul advers la fiecare corner și nu s-a mai întors în jumătatea lui, amintind de meciurile din curtea școlii! Echipa lui Barros Schelotto nu a egalat, deși a lovit bara în minutul 120 prin Jara, puțin înainte ca, pe contraatac, Piti Martínez să scape singur de la centrul terenului cu poarta goală și să închidă tabela. Nici Tevez, aflat probabil la ultimul său joc la Boca, n-a putut face nimic, fiind introdus abia în minutul 111!

Potoliți cu gloanțe de cauciuc

Fanii lui River Plate, în jur de 60.000, s-au adunat la Obelisc pentru a sărbători triumful la Madrid. Unde nu s-au lăsat până n-au produs haos. S-au ciocnit cu poliția, provocându-i pe agenți cu pietre și sticle. Războiul a durat o oră după miezul nopții, suporterii agresivi și prea euforici fiind potoliți doar cu gloanțe de cauciuc.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close