INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Încă un mare fotbalist din Europa a ales Arabia Saudită! » Pep Guardiola pierde un jucător foarte important

Proaspăt câștigător al Ligii Campionilor cu Manchester City, Mahrez pleacă în Arabia Saudită // Foto: Imago
Proaspăt câștigător al Ligii Campionilor cu Manchester City, Mahrez pleacă în Arabia Saudită // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 19:42 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 20:06

Riyad Mahrez (32 de ani) pleacă în Arabia Saudită, părăsind-o pe Manchester City după cinci ani. Atacantul algerian va efectua mâine vizita medicală și va semna cu Al-Ahly un contract până în 2026, cu opțiune pentru încă un sezon.

Cluburile din Arabia Saudită continuă goana după vedetele din Europa. Al-Ahli a reușit al patrulea transfer de marcă, după Roberto Firmino, Marcelo Brozovic și Edouard Mendy. L-a convins să vină în Golf pe unul dintre jucătorii importanți ai lui Pep Guardiola de la Manchester City

Riyad Mahrez s-a transferat pentru 35 de milioane de euro plus 5 milioane ca bonusuri de performanță. O sumă dublă față de cota de piață a atacantului algerian de pe transfermarkt.com.

Saudiții chiar îl vor pe Olimpiu Moruțan! Oferta s-a dublat pentru mijlocașul lui Galatasaray
TURCIA
Saudiții chiar îl vor pe Olimpiu Moruțan! Oferta s-a dublat pentru mijlocașul lui Galatasaray

Riyad Mahrez, salariu de 30 de milioane de euro pe an

Mahrez, folosit în 22 de partide de campioana Angliei și a Europei în campionatul trecut, s-a înțeles pentru un contract pe trei sezoane, cu opțiune pentru al patrulea. Salariul său e de trei ori mai mare decât lua jucătorul de 32 de ani la „cetățeni", 30 de milioane de euro net anual. El nu a fost inclus în lotul de 25 de jucători care a plecat în turneul din Japonia.

Riyad va face mâine vizita medicală și va deveni al treilea fotbalist din Premier League ce se mută la Al-Ahli Jeddah în această vară, după Edouard Mendy și Roberto Firmino. Și al patrulea star din Europa, incluzându-l pe lista achizițiilor pe Marcelo Brozovic.

Senegalezul Mendy (Chelsea) a costat 18,5 milioane de euro, croatul Brozovic a fost cumpărat de la Inter cu 18 milioane, iar Firmino a venit gratis, după despărțirea de Liverpool.

Mahrez a cucerit 10 trofee cu Man. City

Mahrez a reușit 78 de goluri în 236 de meciuri la Manchester City, unde s-a transferat după ce a cucerit titlul cu Leicester. Echipa lui Guardiola l-a achiziționat cu 67,8 milioane de euro în 2018. 

Algerianul a câștigat cu City patru campionate, două Cupe, trei Cupe ale Ligii și o Supercupă a Angliei plus Champions League în acest sezon.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Prima poză cu Sergio Rico din spital » Mesaj emoționant trimis colegilor de la PSG

Fostul președinte al Barcelonei, acuzat că a deturnat fonduri ale clubului în scopuri personale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  20 Iulie 2023, 01:33

Superb, sa plece toti in Arabia.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează